V 71 letech zemřel bývalý vrcholový reprezentant, jehož smrt nyní oplakává Česko i Slovensko

Fotografie: Jirka23 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Dne 11. října zemřel československý reprezentant v cyklistice. Jezdil za Duklu Brno a zaznamenal i mezinárodní úspěchy.

Ve věku 71 let zemřel náš bývalý reprezentant v silniční cyklistice Jiří Bartolšic. Brněnský rodák se zúčastnil amatérského mistrovství světa i řady mezinárodních závodů. O jeho úmrtí informovala rodina. Poslední rozloučení proběhne ve smuteční obřadní síni Městského hřbitova v Břeclavi.

V roce 1973 reprezentoval na mistrovství světa

„Břeclav se v pátek rozloučí s Jiřím Bartolšicem. Ve věku 71 let minulý pátek zemřel Jiří Bartolšic, bývalý cyklistický reprezentant z Charvátské Nové Vsi, který závodil v dresu Dukly Brno,“ oznámilo Město Břeclav na svém facebookovém profilu. V sedmdesátých a osmdesátých letech byl Bertolšic členem československé reprezentace.

Brněnský rodák se poprvé ve vrcholné cyklistice objevil v roce 1973, kdy zvítězil v tehdejším závodě Bohemia Tour. V ten samý rok se rovněž zúčastnil amatérského mistrovství světa v Barceloně, kde obsadil 61. místo. Následující rok opět zvítězil v závodu Kolem Čech a v letech 1979 a 1981 tu získal vždy druhé místo. Bartolšic se rovněž čtyřikrát zúčastnil Závodu míru.

Ve věku nedožitých 74 let zemřel vrcholový český sportovec, který si svými úspěchy získal srdce celé země

Vyhrál etapu Tour de l’Avenir

Velký mezinárodní úspěch pak zaznamenal v roce 1976 ve Francii, kde v závodě Tour de l’Avenir zvítězil ve čtvrté etapě a získal zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže. Třikrát se také zúčastnil Tour of Scotland, kde vybojoval dvakrát druhé a jednou třetí místo. „Vzpomene někdo na stadiony: Třikrát hurá, jednou šic – ať žije Jirka Bartolšic!“ uvádí břeclavský cyklistický klub SportComplex u vzpomínky na úspěšného cyklistu, který si tu vysloužil své místo v Síni slávy.

Jiří Bartolšic zemřel 11. října ve věku 71 let. Naposledy se mohli s bývalým československým reprezentantem lidé rozloučit 18. října v 15:00 ve smuteční obřadní síni Městského hřbitova v Břeclavi. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí DJ Jackmastera, 38letého hudebníka, který tragicky zahynul na ostrově Ibiza.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*