Saláty stokrát jinak, to je častá a pochopitelná realita. Jde totiž o jídlo, které přináší nekonečnou řadu kombinací a chuťových i zdravotních benefitů.
Základem salátů bývá samozřejmě zelenina, nezřídka se ale kombinuje i s ovocem, často pro danou krajinu i nezvyklým. Skvělou přísadou je i maso, které pokrmu přidá prospěšné látky. Drůbeží maso přináší do salátu bílkoviny a jemnou chuť i zajímavou texturu, zelenina a ovoce zase zajistí lehkost a přísun vitamínů či antioxidantů. Salát, na nějž nabízíme recept, je navíc pastvou i pro oči.
Rychlý a chutný slavnostní salát s kuřetem a granátovým jablkem
Tento salát je nejen lahodný, ale také krásně vypadá – semínka granátového jablka mu dodávají slavnostní vzhled, což z něj dělá skvělou volbu pro oslavy nebo slavnostní večeře. Salát s kuřecím masem a granátovými jablky spojuje jemnost kuřecího prsa se sladkostí těchto semínek. Kuřecí maso dodává pokrmu bílkoviny, zatímco granátové jablko je plné vitamínů a antioxidantů, přináší do jídla svěžest a lehkost. V kombinaci s ostatními ingrediencemi se salát stává skutečným kulinářským potěšením, které lahodí oku i jazyku.
Ingredience:
- Kuřecí prsa – 300 g;
- Konzervovaná kukuřice – 200 g;
- Granátové jablko – 1 ks;
- Vlašské ořechy – 70 g;
- Petrželka – 1 svazek;
- Majonéza – dle potřeby.
Snadný recept na kuřecí salát „Bohatá nevěsta“ pro všechny milovníky luxusních pokrmů za pár kaček
Postup přípravy:
- Kuřecí prsa vložte do vroucí vody.
- Prsa vařte 15–20 minut, během vaření odebírejte pěnu.
- Ke konci vaření osolte a nechte maso ve vývaru vychladnout.
- Granátové jablko rozkrojte a opatrně oddělte semínka.
- Vlašské ořechy nasekejte nadrobno.
- Uvařená kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky.
- V míse smíchejte nakrájené kuřecí maso, semínka granátového jablka, nasekané vlašské ořechy a kukuřici z konzervy.
- Do salátu přidejte nasekanou petrželku, vše zlehka promíchejte a přidejte i majonézu.
- Salát není třeba solit, protože kuřecí maso je už ochucené.
- Tento lehký, slavnostní salát je důstojným pokrmem pro speciální příležitosti, ale můžete si jej samozřejmě vychutnat i jen tak.
- Tip: Vývar z masa nevylévejte, bude se vám hodit do polévek nebo omáček.
Napište komentář