Bramborové placky strčí do kapsy každý bramborák. Díky tajné přísadě

Pokud milujete bramboráky, doporučujeme vám zajímavou inovaci. Dokonalé bramborové placky s jednou tajnou přísadou. A nebojte se, recept je stále velmi jednoduchá a daná přísada je běžná, a koupíte ji všude. Samotné jídlo ale umí velmi zajímavě vylepšit.

Co budete potřebovat?

Pokud chcete tyto bramborové placky také vyzkoušet, je třeba mít po ruce všechny ingredience, ze kterých se připravují. A nebojte, je mezi nimi i tajná přísada.

  • 200 g brambor
  • 100 g mozzarelly
  • 2 lžíce petrželky
  • 2 lžíce pažitky
  • ¼ šálku pšeničné mouky
  • ½ lžičky pepře
  • 1 vejce
  • Strouhanka dle potřeby

Brambory je třeba vařit

Klasické bramboráky chystáte ze syrových brambor. Tyto bramborové placky se však připravují z těch vařených. To je dobré mít na paměti a tak je třeba brambory nejprve uvařit v osolené vodě. Když vystydnou, tak je propasírujte, jako byste z nich chtěli připravit jemnou bramborovou kaši.

Nachystejte si těsto

Když jsou brambory propasírované a vystydlé, tak se můžete pustit do přípravy těsta na bramborové placky. To není nic složitého, jelikož všechny ingredience jenom smícháte dohromady. A to včetně tajné přísady, kterou je mozzarella. Tu stačí najemno nastrouhat a vmíchat do těsta. Poté se můžete pustit do přípravy samotných placek, které nejlépe zhotovíte ručně. Pokud nebudou úplně souměrné, ničemu to pochopitelně nevadí.

Můžete smažit

Poslední krok je stejný, jako když se chystají bramboráky. I bramborové placky z vařené hlavní suroviny chutnají nejlépe ve chvíli, kdy se smaží. Vezměte proto pánev, nalijte na ní dostatek oleje, ten rozehřejte a postupně do něj dávejte jednotlivé placky. Každou z nich smažte dozlatova, z obou stran. Potom vyndejte, nechte chvíli okapat a můžete je ochutnat. Konzumovat je samozřejmě podobně jako bramborák můžete samotné, stejně jako si k nim můžete připravit třeba i česnekový dip.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]