Teplý netradiční sendvič se hodí nejenom jako snídaně

Klasický sendvič jistě znáte. My se však společně podíváme na jeden, který se dá označit jako netradiční. A to především díky ingrediencím a způsobu přípravy. Rozhodně se ho ale nebojte, jelikož až ho poprvé vyzkoušíte, tak vám garantujeme, že ho začnete milovat. Důvodů k tomu budete mít mnoho, od chuti po jednoduchost.

Co budete potřebovat?

Aby se vám netradiční teplý sendvič povedl, neobejdete se bez správných ingrediencí. Zde je jejich výčet, který si před přípravou jídla nachystejte.

  • Chléb
  • 2 vejce
  • 200 g uzenin
  • Cibuli
  • 100 g sýra
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička kečupu
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Zelené bylinky dle potřeby

Připravte si směs na sendvič

Žádné mazání, žádné jednotlivé vrstvení, ale směs. Tu vytvoříte poměrně jednoduše. Stačí jenom vzít nůž nebo struhadlo a pustit se do práce. Nakrájejte salám, sýr, ale i cibuli a vše smíchejte také s vajíčkem. Dále přidejte i další ingredience, jako je smetana a kečup. Dále už můžete dochutit bylinkami, solí a pepřem. A základ je hotov.

Nyní na chleba

Vezměte si chleba, nakrájejte ho na jednotlivé krajíce a ty touto směsí pomažte. Nebojte se být důkladní a použít jí opravdu velké množství. Na chuti se to podepíše velmi pozitivně. Směs rozetřete až do krajů krajíce chleba a zajistěte, aby měla všude pokud možno stejnou výšku.

Už jenom na pánev

A jak se tento netradiční teplý sendvič připravuje? Na pánvi. Tu nejprve rozehřejte, potom na ní přidejte trochu oleje a dále už na ní položte chleba se směsí. Ta by měla mířit dolů, takže to chce trochu cviku, až budete chleba na pánev pokládat. Jakmile tam je, smažte dokud nebude mít směs zlatavou, lehce nahnědlou barvu. Potom chléb osmažte ještě z druhé strany a máte hotovo. V tuto chvíli můžete ihned podávat, dokud jsou vaše sendviče ještě teplé. Při servírování je můžete dozdobit trochou zelených bylinek.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]