V dnešním článku vám představím Veroniku, která vytváří přímo umělecká díla. Dorty nad kterými se vám budou sliny sbíhat a ihned budete toužit je ochutnat. Nebo naopak skladovat tak dlouho, jak jen to půjde. Protože vám bude líto zničit takovou krásu, ale nebojte se – Veronika neustále pracuje na nových, takže si klidně dejte do nosu.
Veronika pracuje jako Personal Chef in London od roku 2010, kde vaří dinner parties, pro velmi zajímavé klienty, a to nejen v UK, ale i jinde v zahraničí. Mimo cuisine diploma z Le Cordon Bleu studovala v Čechách Art & Grafiku odkud plyne její vášeň pro „umělecno“. Ačkoliv se prý Verča považuje za průměrného grafika, vydala se „dortovou cestou“, kde lze alespoň částečně pustit uzdu fantazii.
Veronika a její cesta k RAW dortům
Poprvé k RAW dortům přičichla v roce 2014, kdy chtěla své kamarádce vegance vytvořit narozeninový dort a narazila na nepečené dezerty, které neobsahují žádný gluten, vejce, sóju, umělá barviva a další zbytečnou chemii. Byla mile překvapená, jak zdravé a navíc i chutné tyto dezerty jsou. Klasické dorty potřené máslovou náplní lze spatřit téměř všude. Jenže Verču jako totálního gurmána obyčejné dorty nudí – vydala se tedy cestou necestou a musíme uznat, že je to jen dobře. Podle obrázků můžete posoudit sami.
Veronika miluje nutričně zajímavá a bohatá jídla, což RAW pochoutky bezesporu jsou. Průměrný plátek RAW dortu mimo základní nutriční hodnoty obsahuje téměř 40 různých minerálů a vitamínů. To už je docela slušný koktejl zdraví prospěšných ingrediencí.