Bramborová mísa se slaninou a zeleninou

Omrzelo se Vám mazat k večeři pečivo? Potřebujete změnu, ale hledáte něco rychlého, nechce se Vám vyvářet i večer? Pokud si odpovídáte ano, jste u správného receptu. Tento recept je totiž velmi rychlý, chutný a bez konzumace pečiva. Je tedy ideální pro rodinnou večeři. Níže najdete potřebné suroviny, které byste si měli připravit.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 150 g uzené slaniny
  • 3 barevné kapie
  • 2 velké cibule
  • 200 g nakrájeného sýra
  • pár rajčat
  • sůl
  • koriandr
  • sladká paprika
  • tymián
  • sušená bazalka
  • mletý pepř

Postup přípravy

Oloupané a očištěné brambory vařte ve slané vodě. Nechte brambory úplně vychladnout a potom je nakrájejte na plátky. Až budete mít nakrájené brambory, tak nakrájejte na plátky i rajčata. Totéž se týká i cibule, jen ji před krájením nezapomeňte oloupat. Na plátky nakrájejte i papričky.

N suché pánvi osmažte plátky slaniny. Pouští hodně mastného, jinak by byla slanina mastná až příliš. Až bude slanina dostatečně osmažená, vyndejte ji a na pánev nalijte trochu oleje. Smažte cibuli a papriku, dokut proužky nezměknou. Posypejte sladkou paprikou, pepřem a koriandrem.

Plátky připravených brambor vložte do tepelně odolné misky. Nahoru na brambory dejte plátky slaniny, smaženou zeleninu, plátky rajčat a plátky sýra. Podle své chuti dochuťte solí, koriandrem, pepřem, paprikou, majoránkou, tymiánem a bazalkou.

Takto nachystanou misku vložte do předehřáté trouby na 180 ° C a nechte ji péct zhruba 20 minut. Prostě tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Nyní už jen stačí připravit na stůl, svolat rodinu k večeři a mísu naporcovat na talíře. Pokud se Vám chce a máte k dispozici, můžete ještě každý talíř ozdobit trochou čerstvých bylinek z Vaší zahrádky. Pak už si jen užívejte společné chvíle strávené s Vaší rodinou u společné večeře. Nemusíte večeřet jen pečivo, existuje plno jednoduchých receptů, jako je tento.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]