Připravte si výborná Vosí hnízda rychle a jednoduše

Vosí hnízda jsou tradičním vánočním cukrovím, které vyžaduje jistou dávku zručnosti. Zpracovává se pomocí speciálních tvořítek a je velmi variabilní, co se týká těsta i náplně. Tento recept na Vosí hnízda je jednoduchý a skvělý, jestli chcete obměnit svůj stávající repertoár nebo se pustit poprvé do výroby Vosích hnízd, bud pro vás ideální.

Ingredience pro přípravu Vosích hnízd

Na tento recept budete potřebovat přísady na vytvarování korpusu a na krém.

Na korpus:

  • moučkový cukr – 120 g
  • mleté ořechy – 55 g
  • máslo – 50 g
  • kakao – 2 polévkové lžíce
  • mléko – 1 polévková lžíce
  • vaječný bílek – 1 ks
  • dětské piškoty (drcené) – 150 g
  • dětské piškoty (v celku) – dle potřeby

Na krém:

  • máslo – 65 g
  • moučkový cukr – 55 g
  • vaječný žloutek – 1 ks
  • rum – 1 polévková lžíce

Postup přípravy Vosích hnízd

Toto cukroví připravíte podle následujícího postupu:

Připravte si větší mísu a nasypte do ní připravené nadrcené dětské piškoty.

Přidejte jemně mleté ořechy, cukr a kakao a důkladně promíchejte.

Poté do směsi vmíchejte máslo, bílek a mléko.

Vypracujte tuhé těsto, zabalte je do potravinářské fólie a nechte je v chladu hodinu odpočívat.

Zatímco se těsto chladí, můžete si připravit krém – do menší misky dejte žloutek a přidejte k němu cukr, máslo a rum.

Krém důkladně promíchejte do husté homogenní konzistence, připravte si jej do zdobicího sáčku a nechte jej rovněž vychladit.

Jakmile je těsto dostatečně ztuhlé, můžete tvarovat hnízda pomocí otevíravých tvořítek.

V každém hnízdě nechte prostor pro naplnění krémem.

Krém dávkujte do hnízda ještě v tvořítku a poté jej zaklopte dětským piškotem.

Až poté byste měli hnízdo odformovat.

Po odformování je nutné udržovat v lednici, aby se neroztékala. V chladu cukroví vydrží poměrně dlouho čerstvé, chutné, a hlavně si udrží svůj navlhlý charakter.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]