Jen málo lidí připravuje brambory tímto způsobem. Perfektní pochoutka na oběd nebo večeři

Konzumujete každý den maso, ale vaše tělo od něj potřebuje na chvíli pauzu? Udělejte si tedy radost a upečte lahodné brambory s houbami, sýrem a česnekem. I přesto, že se jedná o vegetariánský pokrm, skvěle se zasytíte a uspokojíte své chuťové buňky.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu pečených brambor s houbami, sýrem a česnekem?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto suroviny:

  • 400 gramů brambor
  • 200 gramů hub (buď lesní anebo žampiony)
  • 5 vajec
  • 1 žlutou cibuli
  • 100 gramů tvrdého sýra (může být gouda, eidam anebo čedar)
  • ½ litru mléka
  • 3 česnekové stroužky
  • sůl dle chuti
  • mletý pepř dle chuti
  • slunečnicový olej dle potřeby

Jak postupovat při přípravě pečených brambor s houbami, sýrem a česnekem?

Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je a pokrájejte na středně velké kostky. Posléze si očistěte houby a rovněž pokrájejte na stejně velké kusy. Ještě oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Dále si k ruce vezměte pánev a na ní rozpalte trochu slunečnicového oleje. Až bude tuk žhavý, orestujte na něm cibulku, pak i brambory a nakonec žampiony. Vše dosolte podle chuti, také opepřete a ochuťte i lisovaným česnekem.

Zapékání zeleniny a její dokončování

Nyní je potřeba orestovanou cibulku, brambory i houby rovnoměrně navrstvit do pekáčku anebo zapékací misky. Poté pokrm zalijte směsí rozšlehaných vajíček a mléka.

Dále zapékejte v troubě po dobu čtvrt hodiny. Až tato doba uplyne, pokrm posypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem dle výběru a dopékejte dalších 10 až 15 minut.

Servírování pečených brambor s houbami, sýrem a česnekem

Hotové vegetariánské jídlo vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se bude k porci jakákoliv dochucovací omáčka (tatarka, sladký i pálivý kečup) anebo nakládaná zelenina ve sladkokyselém nálevu (okurky, červená řepa, cibulky, paprika, čalamáda).

Přejeme vám dobré chutnání.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]