Jemné a nadýchané cukroví s Toffifee bonbóny si oblíbíte už po prvním ochutnání

Na cukroví je možné pochutnat si kdykoliv v roce. Má například podobu mini zákusků anebo sušenek. A právě ty si můžete nyní připravit. Pakliže máte v oblibě bonbóny Toffifee, budete jistě nadšení z výsledku.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu cukroví s Toffifee bonbóny?

Než se pustíte do práce, připravte si tyto suroviny na sušenkové těsto:

  • 150 gramů hladké mouky
  • 100 gramů měkkého másla
  • 50 gramů moučkového cukru
  • 1 lžíci studené vody
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 špetku soli

Na bílkový sníh a plnění sušenek si připravte:

  • 3 vaječné bílky
  • 1 špetku soli
  • 240 gramů moučkového cukru
  • 1 a ½ lžičky šťávy z citronu
  • 1 kus bonboniéry Toffifee

Jak postupovat při přípravě cukroví s Toffifee bonbóny?

Začněte prvně přípravou těsta. V míse si promíchejte měkké máslo spolu s hladkou moukou, moučkovým cukrem, studenou vodou, vanilkovým cukrem, žloutkem a špetkou soli. Vypracujte polotuhé avšak vláčné těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte chladit v lednici po dobu půl hodiny.

 

Tvoření sušenek, jejich kompletace a pečení v troubě

Po uplynutí 30 minut vyjměte těsto z lednice a vyválejte z něj na pomoučené pracovní desce slabší plát, z kterého pomocí malé skleničky vykrajujte drobnější kolečka. Můžete ovšem zvolit i jiné tvary, které získáte nařezáním těsta. Jednotlivé kousky pak vyskládejte na plech s pečícím papírem a poklaďte na ně bonbóny Toffifee (čokoládovou stranou dolů). Nakonec ještě připravte sníh z bílků, soli, citronové šťávy a moučkového cukru. Ten naneste do cukrářského sáčku a překryjte je jím zcela. Kompletní polotovary sušenek dejte péct do trouby na 15 až 20 minut při teplotě 170 °C.

Servírování sušenek s bonbóny Toffifee

Až budou sušenky upečené, vyjměte plech z trouby a nechte zcela zchladnout. Pak cukroví podávejte třeba s šálkem kávy anebo s ovocným čajem. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]