Nepečený čokoládovo-tvarohový řez se 3 vrstvami úžasných krémů: BEZ PEČENÍ – neporazitelný recept

Mimořádný třívrstvý dort z čokolády, nejjemnějšího smetanového sýra, šlehačky a té nejjemnější tmavé čokolády… Tyto nepečené řezy vás vystřelí rovnou do sedmého nebe. Jestliže máte na dortech nejraději smetanové krémy a každý kus pečeného těsta vás na nich jen otravuje, pak jsou smetanové řezy pro vás přesně to pravé!

Na nepečené trojbarevné řezy se smetanovým sýrem a čokoládou budete potřebovat:

  • Smetanový sýr mascarpone či Philadelphia (případně plnotučný tvaroh) – 200 g
  • tučná smetana ke šlehání – 150 g
  • tmavá čokoláda – 120 g
  • cukr – 30 g
  • mléko – 30 ml
  • želatina – 5 g
  • citronová šťáva – ½ polévkové lžíce

Na polevu:

  • plnotučná smetana – 45 ml
  • tmavá čokoláda – 30 g
  • cukr – 25 g
  • kakaový prášek – 10 g
  • voda – 1 čajová lžička
  • želatina – 1 g

Návod na přípravu:

Nejprve si připravte formu na biskupský chlebíček a vyložte ji ze všech stran pečicím papírem nebo potravinářskou fólií.

Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozehřejte 120 gramů tmavé čokolády a přilijte k ní 50 mililitrů smetany. Zahřejte asi na 60 °C, důkladně rozmíchejte a odstavte z kamen.

Do misky vložte smetanový sýr a zasypejte ho 15 gramy cukru. Špachtlí třete tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

Želatinu rozpusťte v mléce a nechte ji nabobtnat. V misce ji pak smíchejte s horkou vodou a míchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.

Pak ji přilijte k oslazenému smetanovému sýru, přidejte půl čajové lžíce citronové šťávy a důkladně vše rozmíchejte.

V jiné nádobě vyšlehejte zbylou šlehačku se zbylým množstvím cukru do pevné pěny. Tu pak jemně vmíchejte do směsi smetanového sýra a želatiny.

Výslednou směs rozdělte na tři díly.

První díl nechte bílý. Rozetřete ho na dno připravené formy a vložte na 10 minut do mrazáku.

Druhý díl smetanového krému smíchejte asi s třetinou rozpuštěné čokolády a vytvořte světle hnědou hmotu. Tu pak navrstvěte na zmrzlou bílou vrstvu a vraťte zpátky na dalších 10 minut mrazit.

Zbytek smetanového krému smíchejte se zbytkem čokolády na tmavohnědou vrstvu, kterou navršte do zbylého prostoru ve formě a opět dejte na 10 minut mrazit.

Nakonec smíchejte všechny přísady na polevu v misce nad vodní lázní a zakryjte jí celý povrch zmrzlého dezertu.

Pokud chcete, můžete povrch posypat zdobením podle vlastní chuti.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]