Jen čtyři ingredience a pár minut času. To jsou náklady na výrobu lahodné a snadné italské pomazánky, s nimiž každé pečivo chutná jako pochoutka z luxusní restaurace.
Jak praví klasik, v jednoduchosti je krása. Italská kuchyně jako by byla založena právě na tomto heslu. Důkazem toho je i tato máslová pomazánka ze sušených rajčat, bazalky a česneku. Tyto přísady tvoří dokonalou harmonii chutí, kterou oceníte na kupovaném, ale zejména na domácím pečivu.
Na italskou máslovou pomazánku se sušenými rajčaty budete potřebovat:
- Máslo – 200 g
- sušená rajčata – 60 g
- čerstvá bazalka – 2 snítky
- česnek – 1 až 2 stroužky
- sůl – dle chuti
Návod na přípravu
Dřív, než začnete vyrábět pomazánku, vyndejte alespoň půl hodiny předem máslo z lednice, aby změklo a dalo se snadno šlehat. Pak ho vložte do misky a elektrickým šlehačem či tyčovým mixérem ho šlehejte tak dlouho, dokud nevytvoříte hladký a lehce napěněný krém.
Sušená rajčata vyjměte z nálevu a nechte je okapat. Nakrájejte je na malé kousky, které přidejte do misky s našlehaným máslem. Očistěte česnek a nasekejte ho nožem najemno. Lístky bazalky otrhejte ze stonku, poskládejte je na sebe a vytvořte z nich roličku. Tu pak nakrájejte na tenké proužky, které spolu s česnekem přihoďte do misky s budoucí pomazánkou.
Všechny ingredience důkladně promíchejte, misku zakryjte potravinářskou fólií a vložte do ledničky vychladit a proležet. Krém použijte na výrobu obložených sendvičů či baget, ale skvělý je třeba také na jednohubky a domácí chlebíčky.