Chutnější pomazánkové máslo těžko seženete! Recept z tvarohu, bylinek a česneku, kterému se nic nevyrovná

Není větší hřích než jíst domácí pečivo s kupovanou pomazánkou. Připravte si vlastní tvarohové pomazánkové máslo s česnekem a koprem, které chutná božsky a tvoří s pečivem důstojný pár.

Tvarohové pomazánkové máslo je vlastně celkem univerzální materiál pro tvorbu pomazánek s nejrůznějšími ochucujícími ingrediencemi. V našem případě jsme použili vejce, česnek a kopr, nic vám ale nebrání rozmixovat do něj třeba křen, papriku nebo šunku. Fantazii se meze nekladou, a tak tento recept berte jako pouhou inspiraci pro své vlastní tvoření.

Ingredience na domácí pomazánkové máslo

  • Tvaroh – 2 ks
  • vajíčko – 2 ks
  • česnek – 1 stroužek
  • máslo – 40 g
  • kopr – 1 svazek
  • majonéza –
  • sůl – dle chuti

Návod na přípravu

Máslo vyndejte z lednice, aby trochu povolilo, tvaroh vložte naopak alespoň na 20 minut do mrazáku, aby ztuhl a snadno se strouhal. Vajíčka uvařte 10 minut natvrdo. Kopr nasekejte na jemné kousky. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte ho lisem, anebo ho nožem utřete najemno.

Uvařená vajíčka zchlaďte ledovou vodou a oloupejte skořápku. Pak je nastrouhejte na hrubém struhadle, anebo je nakrájejte na jemné kostičky. Tvaroh vyndejte z mrazáku a rovněž ho nastrouhejte nahrubo. Vajíčka sesypte dohromady s tvarohem do hluboké misky, přidejte prolisovaný česnek a jemně nasekaný kopr. Nakonec přidejte změklé máslo a trochu majonézy a vše velmi dobře promíchejte.

Pokud máte raději hrubší konzistenci, ingredience jen promíchejte nebo promačkejte vidličkou. Pokud toužíte spíše po jemné pomazánce, promixujte vše tyčovým mixérem na jemnou pastu. Pak už stačí jen nechat vychladit v lednici a podávat namazané na kousku domácího pečiva.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]