Bleskurychlý super čokoládový zákusek s banány. Nejlepší recept pro línou hospodyňku

Pokud nechcete u plotny trávit dlouhé hodiny, a přesto potřebujete připravit chutný moučník pro hosty, vsaďte na kakaový piškot s banány a čokoládovou polevou. Je jednoduchý, levný a rozplývá se na jazyku!

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu kakaového piškotu s banány?

Před zahájením pečení si obstarejte tyto ingredience na těsto:

  • 250 gramů polohrubé mouky
  • 50 gramů kakaového prášku
  • 300 gramů krupicového cukru
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1/3 lžičky soli
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 3 vajíčka
  • 60 gramů změklého másla
  • 60 mililitrů slunečnicového oleje
  • 280 mililitrů mléka
  • 1 lžíci jablečného octa

Na plnění a polevu pak potřebujete:

  • 2 až 3 zralé banány
  • 60 mililitrů mléka
  • 60 gramů moučkového cukru
  • 20 gramů kakaového prášku
  • 30 až 40 gramů másla

Jak postupovat při přípravě kakaového piškotu s banány?

Začněte tím, že si v míse vyšleháte vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Poté vsypte jedlou sodu, sůl, vlijte slunečnicový olej, jablečný ocet a důkladně promíchejte metličkou nebo mixérem. Nakonec zakomponujte do směsi i mléko, kakaový prášek, prosátou polohrubou mouku, změklé máslo a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.

Fáze pečení kakaového piškotu a příprava polevy

Nyní si k ruce vezměte kulatou formu na koláč a pečlivě ji vymažte změklým máslem. Poté na dno vyskládejte silnější kolečka banánů.

Ovoce zalijte připraveným těstem.

Koláč pečte v troubě při teplotě 170 °C po dobu 40 až 45 minut.

Nakonec ještě připravte polevu. V menším hrnci si zahřejte mléko a rozpusťte v něm kakao s cukrem. Poté horké odstavte a zakomponujte do směsi i máslo.

Kompletace kakaového piškotu a jeho servírování

Upečený kakaový piškot s banány vyjměte z trouby a nechte mírně zchladnout. Následně povrch přelijte čokoládovou polevou a nechte zatuhnout.

Moučník podávejte pokrájený na přiměřeně velké porce.

Podávat k němu můžete kopeček šlehačky nebo čerstvé ovoce. Přejeme vám dobrou chuť.