Božský recept k nezaplacení, kterému nelze odolat. Jedinečné řezy s čokoládou a ořechy

Není nic lepšího, než když se rodina sejde u stolu a pochutná si na dobrém, domácím dezertu. Připravit si ho můžete i velmi levně a s oblíbenou ingrediencí většiny Čechů, s ořechy. Výroba není nijak složitá, takže ji zvládnou i začátečníci. Nemusíte se vůbec obávat, že se něco pokazí a tento úžasný dezert nezvládnete. Přejeme dobrou chuť!

Co budete potřebovat?

Dort se skládá ze dvou částí, a to je těsto a krém. Na všechno budete potřebovat jen základní ingredience. Právě díky tomu je tento dezert tak levný a přitom chutná a vypadá skvěle. Kupovanému z cukrárny se rozhodně nevyrovná a navíc vás přijde mnohem levněji. Můžete ho tak kdykoli připravit celé rodině a přitom vám to nezruinuje peněženku. Na krém potřebujete:

  • žloutky – 10 ks,
  • máslo – 250 g,
  • práškový cukr – 300 g,
  • mleté ořechy – 100 g,
  • mléko – 30 ml,
  • vanilková esence – 1 čajová lžička.

Suroviny, které budete potřebovat na přípravu těsta:

  • bílky – 10 ks,
  • mleté ořechy – 300 g,
  • moučkový cukr – 300 g,
  • mouka – 80 g,
  • citronová šťáva,
  • vanilková pasta – 1 čajová lžička,
  • strouhaná citronová kůra,
  • strouhaná čokoláda,

Způsob přípravy

Do misky dáme žloutky, mléko a práškový cukr. Mixujte mixérem do hladka. Mixujte, dokud nezískáte hustý a nadýchaný krém. Získaná kompozice se zahřeje na parní lázni a míchá se 5 minut. Po vychladnutí přidejte mleté vlašské ořechy a vanilkovou esenci. Na krém mixujte bílky, dokud nezískáte hustý krém, který si zachová svůj tvar.

Fotografie: Freepik

Přidejte sůl a citronovou šťávu. Postupně přidávejte cukr a vanilkovou esenci. V samostatné misce smíchejte mouku s mletými vlašskými ořechy.

Fotografie: Freepik

Nalijte směs získanou na vaječný bílek a opatrně promíchejte, v jednom směru, zdola nahoru. Přidejte strouhanou kůru z poloviny citronu a dobře promíchejte. Těsto rozdělte na 3 stejné části. Část nalijte do plechu pokrytého papírem na pečení. Pečte v předehřáté na 190 stupňů po dobu 12 minut. Totéž udělejte se zbytkem těsta. Získáte 3 nadýchané pláty. Po sestavení dortu vyložte desku třetinou získaného krému. Nahoře přidejte další desku a proveďte totéž. Nakonec ozdobíme čokoládou a ořechy.

Fotografie: Freepik

Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]