Řízky už nesmažím. Na chutnou večeři používám nový trik se škrabkou na zeleninu

škrabka kuřecí prso

Vyzkoušejte jednoduchou variaci na oblíbenou španělskou tortillu. V tomto receptu k ní přibude kuřecí maso a celý oběd se vám vejde do jedné pánve.

Základní suroviny tohoto receptu jsou brambory a kuřecí prsa. Všechny ingredience se pak osmaží jako placka ve vysoké pánvi. Chuť této bramborové placky je naprosto vynikající. Pokud jste nikdy tento pokrm nezkoušeli, pak se do něj určitě pusťte. Chuti opečených brambor, rozpuštěného sýra a křehkému kuřecímu masu určitě neodoláte. Uvidíte, že tento recept zařadíte mezi své oblíbené.

Ingredience na bramborovou placku

  • 300 g kuřecích prsou
  • 400 g brambor
  • 600 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 lžičky černého pepře
  • 1 ks vejce
  • 1,5 lžíce mouky
  • 100 g sýra

postup na bramborovou placku

Postup přípravy

Nejprve si oloupejte brambory a opláchněte je pod vodou. Nyní přijde na řadu trik se škrabkou, díky kterému vytvoříte super tenké bramborové plátky. Bramboru si z užší strany napíchněte na vidličku, aby se vám snadněji držela. Nyní vezměte škrabku a pomocí ni začněte škrábat tenké plátky brambor. Ty poté opláchněte ve vodě a vytlačte z nich přebytečnou vodu.

sýr na bramborové placce

Bramborové plátky osolte, opepřete a rozklepněte do nich vejce. Přidejte ještě hladkou mouku a vše důkladně promíchejte. Nyní si připravte kuřecí maso. Prsa očistěte od blan a bílých kousků. Maso pak nakrájejte na opravdu miniaturní kostičky a přimíchejte k bramborovému těstu.

bramborová placka

Vše smažte na mírném ohni

Ještě si nakrájejte sýr na proužky. Použít můžete i obyčejný eidam, mnohem lepší chuti však dosáhnete s výraznějším sýrem, třeba čedarem. Připravte si vysokou tlustostěnnou pánev. Budete k ní potřebovat i poklici. Na dno pánve nalijte olej a mírně ho rozpalte. Naneste ½ bramborové směsi a rovnoměrně ji rozprostřete po celé pánvi. Nyní na ni položte plátky sýra a přidejte zbylou směs.

hotová placka

Pánev přikryjte pokličkou a bramborovou placku smažte na mírném ohni 20 minut. Poté placku otočte a bez pokličky ji smažte ještě dalších 5 – 7 minut. K obrácení placky si můžete pomoci velkým talířem, který na pánev položíte. Talíř pevně držte na pánvi a ve vzduchu vše otočte, aby bramborová placka končila na talíři. Pak ji z talíře jen jednoduše přemístěte zpět na pánev. Při tomto manévru však používejte chňapky, abyste se nepopálili. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*