Bramborové placky jako jsou tyto jste dozajista ještě nejedli. Lahodné a navíc bez jediného gramu mouky! Recept od mé kamarádky z Běloruska

Pokud kamkoliv spěcháte a potřebovali byste si udělat nějaký rychlý oběd, neváhejte a vyzkoušejte tyto jednoduché bramborové placky. Rozhodně vám zachutnají. 

Spěcháte do práce či na důležitou schůzku a chcete se dobře najíst? Nebo se vám prostě jen nechce složitě dělat s nějakým náročným obědem? Ať už to máte jakkoliv, bramborové placky vám pomohou za každé situace. Jen si uděláte těsto, osmažíte a můžete se na ně vrhnout. Na tyto konkrétní navíc ani nepotřebujete mouku.

Ingredience a postup přípravy placek

  • Čtyři sta padesát gramů libovolného masa
  • Rostlinný olej dle potřeby
  • Jednu velkou cibuli
  • Sůl dle chuti
  • Pepř dle chuti
  • Čtyři až pět větších brambor
  • Dvě vejce
  • Jednu polévkovou lžíci škrobu
  • Pár stroužků česneku
  • Nůž
  • Krájecí desku
  • Pánev
  • Struhadlo
  • Větší mísu
  • Lis na česnek

Nejprve si připravte maso, které jste si zvolili. Řádně jej umyjte pod vodou a následně nakrájejte na drobné kostičky. Pokud chcete, můžete jej umlít, pokud ne, tak se opravdu snažte, aby bylo co nejdrobnější. Na pánvi si rozehřejte rostlinný olej a maso do něj dejte lehce osmažit. Samozřejmě jej předtím nezapomeňte opepřit a osolit.

Rychle hotový a lahodný oběd

Vezměte si cibuli a celou ji oloupejte. Poté ji s pomocí nože nakrájejte na co nejdrobnější kostičky. Přidejte ji na pánev k mletému masu a nechejte pomalu smažit okolo deseti až dvanácti minut. Nyní si můžete vzít brambory a oloupat je. Nachystejte si struhadlo a každou bramboru na nich zvlášť nastrouhejte najemno. Následně je i trochu osolte a počkejte, až vypustí šťávu, kterou z nich později vymačkáte.

Podle chuti je osolte a opepřete, poté do mísy vklepněte dvě vejce a přidejte jednu polévkovou lžíci škrobu. Vezměte si pár stroužků česneku a prolisujte je lisem, poté je také přidejte do mísy. Všechno důkladně promíchejte dohromady, čímž vytvoříte těsto. Nyní si s pomocí lžíce na ruce vytvarujte z těsta menší polovinu „koláčku“. Tu naplňte směsí z mletého masa a cibule a dodejte ještě trochu těsta, čímž plněnou bramborovou placku uzavřete.

Rukama ji trochu ještě vytvarujte a zbytek těsta a masa tak také zpracujte. Na pánvi si rozehřejte olej a klidně i trochu másla, placky tam postupně poklaďte. Osmažte z každé strany dozlatova, což zabere okolo tří minut na jednu polovinu. Pokud nechcete, aby bramboráky byly mastné, můžete je libovolně upéct v troubě. A jestliže jste jich udělali hodně, tak vás to nemusí vůbec trápit, jelikož jsou dobré i za studena. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]