Brambory zapečené s masovými plátky a sýrem 

Pokud nemáme moc času a potřebujeme pro celou rodinu uvařit rychlý a chutný oběd nebo večeři, jednoduše nám poslouží následující recept. 

Vydatný oběd, který zasytí celou rodinu nemusí nutně znamenat hodiny strávené u kuchyňské linky a hromada špinavého nádobí. Dá se totiž jednoduše a rychle připravit pomocí pár základních surovin a jednoho plechu.  Jeho příprava není nijak náročná a s tímto receptem si poradí i člověk, který se jinak v kuchyni moc nevyzná. 

Maso může být vepřové i kuřecí 

Na přípravu tohoto rychlé a chutného oběda si přichystáme 3 středně velké brambory, 1 cibuli, 6 masových plátků a 200 gramů tvrdého sýra. Nejprve si oškrábeme brambory, které následně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ideální je, aby měly všechny brambory zhruba stejnou šířku. Jedině tak totiž zajistíme, že budou všechny hotové ve stejnou chvíli a nedojde k tomu, že ve výsledném pokrmu narazíme na brambory spálené, ale ani syrové. 

Oloupanou cibuli poté nakrájíme na větší kousky, ideálně půlměsíčky. Obě suroviny promícháme na plechu a pokapeme slunečnicovým olejem. Následně na ně nasypeme čerstvý rozmarýn, osolíme a opepříme. Na prkénku si naklepeme jednotlivé masové plátky a umístíme je do mísy. Přidáme k nim 2 lžíce francouzské hořčice, slunečnicový olej a koření dle naší chuti. Takto připravené maso uložíme na chvíli do lednice. Necháme ho v klidu marinovat asi 15 minut. 

Posledním krokem je zapékání

Mezitím si na struhadle nahrubo nastrouháme připravený sýr a v malé misce ho promícháme s 2 lžícemi majonézy a 3 lžícemi bílého jogurtu. Vyndáme připravené maso a umístíme na plech, na vrstvu připravených brambor s cibulí. Každý plátek masa následně rovnoměrně natřeme sýrovou směsí, celý plech přikryjeme alobalem a umístíme do trouby. 

Jídlo necháme zapékat 40 minut při teplotě alespoň 180 °C. Pokrm po uplynulém čase vyndáme, sundáme alobal a necháme ještě dalších 15 minut dopéct. Jídlo je určené k okamžitému servírování. Během času, kdy se peče v troubě, si k němu můžeme připravit lehký zeleninový salát. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]