Tahle třísložková paráda vyřeší problém všech líných večerů. Bramborové placky si zamilují i děti

brambory vločky

Již dávno není pravdou, že kvůli přípravě chutné večeře musíme v kuchyni trávit několik hodin. Naopak, poradíme si s ní během chvilky a vystačí nám k tomu pár základních surovin.

Připravit večeři z toho, co máme obvykle doma, bývá často velkým oříškem. Přesto se tento problém dá snadno vyřešit. K lahodnému pokrmu nám postačí cibule, brambory, vejce a ovesné vločky. Na první pohled může tato kombinace vypadat nezvykle, výsledný pokrm vás ale přesvědčí nejen svojí jednoduchostí, ale hlavně chutí.

Ingredience potřebné na přípravu placek:

  • 100 gramů ovesných vloček
  • 250 mililitrů horké vody
  • 1 středně velká cibule
  • 1 středně velká brambora
  • 1 vejce
  • stroužek česneku
  • sůl, pepř, rostlinný olej

směs brambor

I ze základních surovin vykouzlíme zázračnou pochoutku

Jako první si v misce namočíme ovesné vločky, toho docílíme jednoduše jejich smícháním s horkou vodou. Musíme počkat, až nám vločky nabobtnají, díky tomu půjdou snadno rozkousnout. Jakmile se z misky vytratí veškerá voda, přidáme do ní najemno nakrájenou cibuli a stroužek česneku, který předtím propracujeme skrz lis na česnek.

hotové bramboráky

Bramboráky s kuřecím masem jsou prostě ráj v puse. Tento recept si zamilujete od prvního vyzkoušení

bramborové placky

Vytvoříme si směs pomocí ručního šlehače

Do misky následně vyklepneme vajíčko a na pomoc si vezmeme tyčový mixér. Díky němu rozmixujeme veškeré komponenty v misce do hladka, vznikne nám jednotná hmota. Do misky přidáme nastrouhaný brambor, který jsme si předem uvařili v horké vodě. Vše dochutíme solí, pepřem a dalším oblíbeným kořením. Sáhnout můžeme například po koření grilovacím.

bramborové placky hotové

Směs následně smažíme na pánvičce

Na pánvi si rozehřejeme rostlinný olej a postupně do něj umístíme vytvarované placičky z připravené směsi. Ty smažíme dozlatova z obou stran, poté je umístíme na papírovou utěrku, aby pustily přebytečný olej. Recept se dá snadno upravit podle naší chuti a to nejen změnou koření. Můžeme z něho například vynechat vajíčko nebo ovesné vločky ve směsi nemixovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*