Buchta s pudinkem ohromí chutí, vláčností, ale i jednoduchostí

Když vám dochází inspirace na to, co byste mohli upéct, tato buchta s pudinkem vás stoprocentně nezklame. Je chutná, je vláčná a je také snadná. Pokud hledáte vhodný dezert k odpolední kávě, nebo něco pro pohoštění návštěvy, je to ta pravá volba.

Co budete potřebovat?

Aby se vaše buchta s pudinkem povedla, je třeba dodržet seznam ingrediencí, které jsme rozdělili podle tří klíčových částí, které tento dezert má. Základem je těsto, na které si nachystejte toto:

  • 20 dkg mouky
  • 16 dkg margarínu
  • 1 žloutek
  • 1 špetku soli
  • 3 lžíce vody

To hlavní na dezertu je samozřejmě také samotný pudinkový krém. Můžete ho buď připravit za pomoci hotového pudinku, což je nejjednodušší možnost. Potřebovat budete:

  • 500 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 15 dkg másla
  • 15 dkg cukru

Poslední částí vašeho unikátního dezertu je ještě vrstva náplně. I ta je celkem jednoduchá, pokud si připravíte vše, co máte. Tedy konkrétně toto:

  • 6 žloutků
  • 20 dkg cukru
  • 16 dkg arašídů
  • 4 lžíce kakaa
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 6 kusů bílků vyšlehaných do pěny

Nejprve těsto

Jako první je třeba připravit si těsto. A to tak, že smícháte všechny ingredience dohromady a potom těsto rozdělíte na dvě části. První část těsta dejte na plech o rozměrech 24 × 39 cm a vložte do trouby, kde upečete. Potom vyndáte a necháte ochladit.

Nyní použijte druhou část těsta

Druhou část těsta ještě trochu vylepšíte, to tím, že použijete ingredience na takzvanou náplň. Ty všechny do daného těsta jednoduše přidejte a důkladně promíchejte. V tu chvíli můžete těsto také nalít na plech a potom ho vložit do trouby. Tím máte základ pro dezert hotový.

Nachystejte pudinkový krém

Mezi tím co se části těsta pečou nebo chladnou můžete připravit pudinkový krém. A to klidně podle návodu na obalu. Když je pudink dostatečně hustý, sundejte ho ze sporáku a ještě do něho vmíchejte máslo. Tím získáte potřebnou konzistenci.

Jdeme na to

Vše máte připraveno a tak už jenom vytvoříte jednotlivé vrstvy vašeho dezertu. Ten potom dáte na chvíli odpočinout do lednice a po jeho vyjmutí ho nakrájíte a posypete moučkovým cukrem. Následně už můžete ochutnat. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]