Tento chutný jablečný koláč si připravíte během patnácti minut v pánvi

Pokud máte rádi jablečný koláč, tento rychlý a jednoduchý recept vás jistě potěší. Budete potřebovat pouze sladká a chutná jablka a dobrou pánev.

 Jablečným koláčem ještě nikdy nikdo nikoho neurazil. Je to chutný pokrm, jehož příprava většinou nezabere moc času ani úsilí. Zkusili jste si však připravit tento dezert již i na pánvi, a to během pouhých patnácti minut? Zní to sice jako šílenost, ale postup tohoto receptu vás pravděpodobně překvapí. Vaření se s dobou zdokonaluje a světlo světa spatřují čím dál zajímavější recepty. Podívejte se tak níže na potřebné kroky, kterými dosáhnete dokonalého jablečného koláče.

Jablečný koláč z pánve

Ačkoliv na internetu můžete najít spoustu návodů a receptů, jak si připravit chutný jablečný koláč, tento postup jste určitě ještě nikdy neviděli. Budete na něj totiž potřebovat pouze chutná jablka a pánev, která se vám nebude připalovat. Ano, seznamte se s receptem na chutný jablečný koláč, který si připravíte během patnácti minut na pánvi. Nemějte však strach, jeho příprava je ještě jednodušší, než u běžného postupu. K jeho přípravě tak budete potřebovat následující ingredience:

  • 2 chutná čerstvá jablka (jedno z nich může být i kyselé)
  • Plátek kvalitního másla
  • 20 mililitrů vody
  • 20 mililitrů citronové šťávy
  • 20 gramů skořice a cukru
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 50 gramů másla
  • 130 gramů mouku
Fotografie: Unsplash

Postup vaření:

  • Nejprve ze všeho si nakrájejte jablka na tenké plátky (pro vyvážení chuti můžete použít jak sladká, tak i kyselá jablka)
  • Na pánvi rozpusťte kousek kvalitního másla, přidejte plátky jablek, pořádně promíchejte, zalijte vodou a citronovou šťávou a posypte cukrem a skořicí.
  • Nechte směs smažit několik minut pod pokličkou, dokud jablka dostatečně nezměknou.
  • Mezitím si smíchejte vejce s cukrem a vanilkou (množství cukru přidejte podle toho, jak moc sladké koláče máte rádi)
  • Do vaječné směsi přidejte rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a všechny ingredience společně vyšlehejte metličkou.
  • Přidejte prosátou mouku a těsto dále dobře prohněťte (pokud je hmota velmi hustá, přidejte 20 mililitrů mléka).
  • Hotové těsto nalijte na plátky jablek na pánvi, přikryjte pokličkou a smažte dalších 12 minut na mírném ohni.

  • Pomocí talíře koláč otočte a několik minut jej smažte ještě pár minut z druhé strany.
  • Po vychladnutí můžete podávat měkký, voňavý a nadýchaný koláč plný šťávy. Dobrou chuť!

Pokud vám ještě chybí nějaká poleva, vyšlehejte zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a potřete krémem vršek koláče.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]