Poctivá česká žebra: Podle tohoto receptu je zvládnete doma i vy – jednodušší už to být nemůže.

Ačkoliv je možné připravit vepřová žebra několika skvělými způsoby, tento recept je natolik originální, že jiný už nikdy nebudete chtít vyzkoušet.

Vepřová žebra sice lze připravit mnoha různými způsoby, avšak tento recept je natolik originální a zajímavý, že si jej dozajista zamilujete. Není na tom nic těžkého, zvládne to jak začínající, tak i pokročilý kuchař či kuchařka. Výsledkem pak budou měkká a šťavnatá žebra přesně tak, jak byste si je představovali. Neváhejte a podívejte se tak na tento skvělý recept níže.

Neuvěřitelně chutná vepřová žebra

Každý milovník masa si jednou za čas chce dopřát nějakou originální pochoutku. Přesně tím je však tento skvělý recept na vepřová žebírka, který je natolik zajímavý, že se z jednou za čas stane každotýdenní záležitost. Nezapomeňte si připravit veškeré potřebné ingredience a postupovat podle předepsaného postupu. Výsledkem pak bude velmi chutný pokrm, který si dozajista zamilujete. Budete k němu potřebovat:

  • 1 kilogram vepřových žebírek
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 4 polévkové lžíce sójové omáčky
  • Sůl, pepř, koriandr a česnek
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 2 polévkové lžíce čerstvého medu
  • 4 velké brambory
  • 1 ks cibule
  • 50 g sezamových semínek + 1 lžíce čerstvého medu + česnek (závěrečná omáčka)

Postup pro vaření

  • Žebra nejprve řádně omyjte a osušte papírovými utěrkami.
  • Dále smíchejte rajčatový protlak s veškerým dalším kořením, dvěma lžícemi sójové omáčky, medem a česnekem, který předtím promáčknete v lisovači.
  • Do směsi nyní vymačkejte citronovou šťávu a rozmixujte ji dohladka.

  • Nyní si opět připravte žebra, která přelijte omáčkou a dobře je v ní promíchejte, aby se maso zcela obalilo.
  • Pokrm nyní nechte ve vámi zvolené nádobě marinovat 1 až 2 hodiny. Nádobu nezapomeňte přikrýt.
  • V mezičase si zatím uvařte brambory v osolené vodě. Smíchejte také med se zbytkem sójové omáčky, sezamovými semínky, česnekem a vámi oblíbeným kořením.

  • Dále si nakrájejte cibuli na tenká půlkolečka a osmažte je na másle. Uvařené brambory nakrájejte na menší plátky a přidejte je k cibuli, abyste je mohli lehce orestovat.
  • Připravte si pekáč, který nejprve vyložíte pečícím papírem a následně do něj naaranžujete žebírka. Zalijte je ještě zbytkem připravené omáčky ze sezamových semínek. Dále pečte pokrm při 200 stupních asi 20 až 30 minut.
  • Až bude pokrm připravený, můžete jej z trouby vytáhnout, a máte hotovo.

Žebra podávejte nejlépe s bramborovým salátem a čerstvou nebo nakládanou zeleninou. Je to velmi luxusní pokrm, který potěší vaši rodinu, tak i přátele. Krom toho vám během jeho přípravy bude vonět celá kuchyně.   

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]