Kupujeme nejlevnější žebra a upravujeme je tak, že se maso samo odděluje od kosti. Manžel v americe objevil 100letý recept

výborná pečená žebra

Vepřová žebra patří k nejvíce lahodným pokrmům. S pomocí tohoto vynikajícího receptu si je nyní můžete připravit kdykoliv z pohodlí vašeho domova.

U vepřových žeber je vždycky nejzásadnější to, aby šlo maso oddělit snadno od kosti. To nemusí být zdaleka tak jednoduché, jak se zdá. Zvláště v případě, kdy nechcete kupovat dražší maso, ale chcete ušetřit a koupit nějaký levnější kus. V tomto receptu se naučíte, jak snadno lze takové maso připravit a neutratit za to přehnané množství peněz.

Co budete potřebovat

  • 2 kg vepřových žeber
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce teriyaki omáčky
  • 1 celý česnek
  • 500 ml vody
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • olej dle chuti
  • tymián dle chuti

syrová vepřová žebírka

Nejprve připravte žebra

Ze všeho nejdůležitější je řádně si zpracovat zakoupená vepřová žebra. Rozložte si je tedy na podložku či destičku. Nejdříve je zapotřebí ze žeber stáhnout blány, který na nich je. Poté, co blány opatrně odstraníte, si žebra rozdělte na několik přibližně stejně velikých částí. Každou jednotlivou část poté posolte a opepřete podle toho, jak uznáte za vhodné.

žebra na pánvi

Vše jde uvařit bez trouby

Obvyklým způsobem přípravy vepřových žeber bývá trouba. Ta však dnes přijde na řadu až později. Vezměte si dostatečně velkou pánev, na které rozehřejte malé množství oleje. Poté do pánve vložte žebra a na prudkém ohni je osmažte dozlatova. Následně rozkrojte celou paličku česneku napůl a přidejte ji do pánve k masu.

hotová vepřová žebra

Zbývá jen dochutit a upéct

Do pánve k masu a česneku nyní přidejte tymián, kečup a teriyaki omáčku. Žebra s těmito přísadami pořádně promíchejte, aby byla kompletně obalena vzniklou směsí. Poté vše podlijte vodou a dalších 5 minut na prudkém ohni nechte vařit. Nakonec vše přesypte do zapékací mísy nebo pekáče. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte v ní žebra přibližně hodinu. Pak už jen vyjměte z trouby a máte hotovo. Lze je jíst samotná nebo například s bramborovou kaší či rýží.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*