Plněné bramboráky kuřecím masem: Legendární recept z dob ČSSR

řízky v bramboráku

Kuřecí řízky zaručeně patří mezi velice oblíbené pokrmy spousty domácností. Když však použijete přílohu netradičně, jako v tomto receptu, může to být zajímavé zpestření.

Řízky z kuřecího masa lidé nejčastěji konzumují s bramborami nebo bramborovým salátem. Existuje celá řada alternativních příloh, které můžete k tomuto jídlu zvolit. Jednou z nich mohou být i obyčejné bramboráky. S pomocí tohoto receptu toto jídlo můžete vylepšit tím, že kuřecí řízek bramborákem obalíte. Získáte tím zcela nový pokrm, který je velmi chutný.

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí řízky
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 kg brambor
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce mouky

okořeněné kuřecí maso

Nejprve připravte maso

Jednotlivé kuřecí řízky si nejprve opláchněte a očistěte. Poté je nakrájejte na tenké plátky, přikryjte potravinářskou fólií a pomocí paličky je lehce naklepejte. Následně kuřecí maso posolte a dle chuti okořeňte vaším oblíbeným kořením, které preferujete. Řízky máte připravené a můžete se vrhnout na bramboráky.

obalování masa v bramborách

Nastrouhejte si brambory

Brambory nejdříve oloupejte. Potom si vezměte větší misku a jednotlivé brambory na jemném struhadle nastrouhejte. Až budete mít všechny brambory nastrouhané, tak ze směsi vytlačte přebytečnou vodu. Poté do misky rozklepněte vejce, přidejte sůl, mouku a celou směs velmi důkladně promíchejte. Mělo by vám vzniknout takové bramborové těsto.

Jak udělat, aby bramboráky při smažení nenasákly žádný tuk? Přidejte do těsta 1 lžíci tohoto oblíbeného produktu

hotové bramboráky

Dejte řízky na pánev

Vezměte si vždy jednotlivý kus kuřecího a důkladně ho obalte v bramborákovém těstě. Až budete mít všechny kusy masa obalené, tak si připravte pánev a rozehřejte na ní rostlinný olej. Na oleji poté smažte jednotlivé kusy z obou stran přibližně 6 minut. Nakonec řízky z pánve vyjměte a máte hotovo. Ideální kombinací k tomuto jídlu je majonéza nebo zakysaná smetana.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*