Domácí skořicoví šneci s jemnou polevou: Delikátní dezert, který zaboduje a skvěle doplní šálek kávy

Pokud jste už někdy ochutnali skořicové šneky, tak určitě víte, že je to opravdová dobrota. A vy si je teď můžete udělat i v pohodlí vašeho domova.

Skořicoví šneci jsou zejména v Americe velice populárním dezertem. Je dost možné, že jste je už ochutnali i vy, a tak moc dobře víte, že jsou vážně skvělí. Dobrou zprávou teď je, že je nemusíte kupovat v obchodě, ale můžete si je udělat i sami doma. A uvidíte, že jsou mnohem lepší, než ty kupované. No, vyzkoušejte to sami.

Co budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 250 ml teplého mléka
  • 580 g mouky
  • 7 g droždí
  • 80 g cukru
  • půl lžičky soli
  • 80 g rozpuštěného másla

Ingredience na náplň a polevu

Náplň:

  • 13 g skořice
  • 330 g měkkého másla
  • 120 g cukru

Poleva:

  • vanilka
  • 40 g měkkého másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 170 g sýra

Je to docela jednoduché

Na těsto si nejprve prosejte mouku do mísy. Přidejte droždí a pořádně promíchejte. Samostatně si smíchejte vejce s cukrem a solí. Směs nalijte doprostřed mouky, přidejte máslo a mléko a začněte promíchávat lžící. Poté pokračujte rukama a mělo by vám vzniknout hladké a měkké těsto. To dejte do mísy vymazané trochou oleje, přikryjte a nechte na teplém místě v klidu vykynout.

Po vykynutí těsto přendejte na pracovní plochu, kterou jste si posypali moukou. Znova propracujte, abyste odstranili přebytečný vzduch a poté ručně natahujte a přehýbejte. Otočte těsto na druhou stranu a dejte ho na 15 minut stranou. Nyní si můžete připravit náplň. Jen si smíchejte cukr se skořicí. Plech o rozměrech 30 x 40 cm si vyložte pečicím papírem.

A máte skoro hotovo

Těsto si rozválejte na obdélník, pomažte změklým máslem a posypte skořicovým cukrem. Těsto srolujte a nakrájejte na kousky. Dejte pozor, aby vám nevytékala náplň a přendejte na připravený plech. Lehce narovnejte, přikryjte čistou utěrkou a nechte šneky 40 minut kynout. Plech vložte do předehřáté trouby na 180 – 190 stupňů a pečte přibližně 20 – 25 minut.

Na polevu si smíchejte sýr s moučkovým cukrem, měkkým máslem a vanilkou. Vyjměte plech z trouby a všechny šneky polijte polevou. Můžete jíst jak teplé, tak studené, tak i tak budou chutnat skvěle. Udělejte tyto šneky, když budete čekat návštěvu a uvidíte, že se po nich jen zapráší. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]