Kam se hrabou lívance. Tchyně si z dovolené přivezla recept na slané „obálky“. Každý teď hledá tento recept, uložte si ho

slaná snídaně

Ne každý člověk má po ránu chuť na něco sladkého a raději preferují slané. Pro tyto lidi by mohl být inspirací tento skvělý recept na vydatnou slanou snídani.

Snídaně se mnohými lidmi považuje za nejdůležitější jídlo dne. Spousta lidí si k ranní kávě dopřává nějaký sladký pokrm například ve formě zákusku nebo koblihy. Někteří však místo sladkého mají raději slané. Snídají tak třeba chleba se šunkou a něčím dalším. Pro vynalézavější strávníky je tu pak tento recept, díky kterému si mohou připravit lahodnou a vydatnou snídani, která spolehlivě zvedne náladu na začátku každého dne.

Co budete potřebovat

  • 200 g pita chleba
  • 200 g vařené klobásy
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • sklenici vody
  • 60 ml rostlinného oleje

chleba

Nejdříve vše nakrájejte

Příprava této skvělé snídaně začíná tím, že si musíte ingredience nakrájet. Pita chleba nakrájejte na přibližně stejné obdélníky, kdy jedna strana bude výrazně delší. Poté si uvařenou klobásu nakrájejte na drobné kostičky a tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. V tuto chvíli máte veškeré ingredience nakrájené a nastrouhané a můžete se pustit do výroby taštiček.

pánev

Vše připravte ke smažení

Rozkrojené pita chleby naplňte nakrájenou klobásou a sýrem tak, aby se z nich daly zabalit taštičky, jenž budou mít tvar čtverečku. Poté, co máte vše zabalené, vezměte si nějakou menší misku. Do této misky rozklepněte vejce a přidejte trochu vody. V této směsi jednotlivé taštičky celé obalte tak, aby byly kompletně pokryté touto směsí.

snídaně

Můžete začít smažit

Do pánve nalijte rostlinný olej a rozpalte jej. Jednotlivé taštičky poté vložte na rozpálený olej a z obou stran je smažte přibližně 3 minuty. Hotovou taštičku poznáte tak, že by měla mít lehce zlatavou barvu. Následně taštičky z pánve vyjměte a máte vše připraveno k servírování naprosto skvělé slané snídaně, která vám jistě velice zachutná.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*