Okamžitě zapomeňte na obyčejný smažák! Voňavé smažené trojhránky se dvěma druhy sýra připravíte za 5 minut

Pokud jste milovníky slaných snídaní, je tento recept právě pro vás. Nebudete potřebovat moc ingrediencí a je to opravdu dobrota.

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, to už je známá věta. Kromě toho, že toto jídlo poskytuje tělu energii pro zvládnutí celého dopoledne, určuje také to, jaká nálada vás bude po zbytek dne doprovázet. A je jedno, jestli si dáte sladkou nebo slanou snídani, vše záleží jen na vašich preferencích. Dobrá snídaně vám dokáže rozjasnit celý den. A pro milovníky sladých snídaní je tato snídaně plná sýra tou pravou volbou.

Co budete potřebovat

  • 350 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 50 g balkánského sýra
  • 50 g čedaru
  • 6 jarních cibulek
  • 3 vejce
  • prášek do pečiva
  • 1 lžičku sladké mleté papriky
  • 1 lžičku soli
  • dle chuti olej a pepř

Nejprve suroviny smíchejte v misce

Čedar nebo jakýkoliv sýr, který máte rádi, nastrouhejte na hrubém struhadle. Balkánský sýr buďto také nastrouhejte nebo ho rukou rozdrťte na malé kousky. Všechny jarní cibulky očistěte a nasekejte na kolečka. Do hluboké skleněné misky rozklepněte 3 vajíčka. Jemně je rozšlehejte metličkou a přidejte k nim balkánský sýr a čedar.

Vše dohromady promíchejte a do směsi přidejte ještě pokrájenou jarní cibulku. Znova důkladně zamíchejte a dochuťte solí, mletou paprikou a podle chuti také černým pepřem. Koření do směsi důkladně vmíchejte.

Vznikne vám pevné těstíčko

Do misky nakonec ještě přilijte mléko, nasypte prášek do pečiva a také hladkou mouku a udělejte z toho hutné těsto. Nejprve jej pořádně promíchejte metličkou a poté bude nejlepší, když ho budete zpracovávat rukou. Výsledkem vám bude pevné a nelepivé těsto. Udělejte z něj kouli, poprašte moukou a rozdělte ho na dvě poloviny. Z každé poloviny udělejte zase kouli a rukama z nich vytvarujte placky. Placku rozkrájejte na 8 dílků.

Za chvíli máte hotovo

Na sporáku si zahřejte pánev s větší vrstvou rostlinného oleje a na ni naskládejte první část trojúhelníčků. Smažte je několik minut, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Poté je otočte na druhou stranu. V opékání pokračujte ještě několik dalších minut, aby byly trojúhelníčky uvnitř propečené. Podávejte ještě teplé, jsou tak nejlepší.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]