Francouzské croissanty s mascarpone. Jsou opravdu dokonale měkké a také voňavé. Takové nekoupíte

Pokud máte rádi sladké snídaně, bude pro vás tento recept na domácí croissanty naprosto ideální. Vyzkoušejte si je udělat.

Croissanty jsou lehké a neskutečně dobré pečivo, které má rád vlastně naprosto každý. Mohou se dělat jak na sladko, tak naslano a ať už se rozhodnete pro jakýkoliv způsob, budou vám chutnat. A rozhodně kvůli nic nemusíte chodit do obchodu. Protože existuje tento skvělý recept, který máte hotový za malou chvilku.

Co budete potřebovat

  • 70 g cukru
  • 140 g másla
  • 270 g mouky
  • 8 g vanilkového cukru
  • 350 g tvarohu
  • Čtvrt lžičky soli
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • Moučkový cukr na ozdobu

Nic na tom není

Mouku dejte do mísy. Přidejte sůl, prášek do pečiva a promíchejte. Máslo si nastrouhejte přímo na mouku. Míchejte ručně, mělo by vám vzniknout drobivé těsto. Přidejte mascarpone a znovu promíchejte. Na pracovní ploše si ještě jednou propracujte těsto. Zabalte do fólie a dejte na 20-30 minut do lednice.

Těsto rozdělte na 4 kusy. Vezměte první díl, vytvořte kouli a rozprostřete ji na tenkou plochu. Smíchejte moučkový cukr s vanilkovým cukrem. Navrch posypte cukrovou směs, přejeďte válečkem, nakrájejte na trojúhelníky a srolujte. To samé udělejte se zbývajícím těstem. Croissanty přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

A je skoro hotovo

Pečte v předehřáté troubě na 170 – 180 stupňů. To, že jsou hotové, poznáte tak, že začnou krásně hnědnout. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Po vychladnutí pořádně poprašte moučkovým cukrem. S chutí těchto croissantů budete nesmírně spokojení. Přejeme vám dobrou chuť!