Takovou snídani jste ještě neměli, stačí do obyčejných lívanců přidat trochu jablíčka

Domácí lívance nebyly nikdy lákavější na provedení, tyto speciální jsou navíc s přidaným jablkem, které celkovému pokrmu dodává naprosto nové rozměry. 

Chtěli byste potěšit své blízké, se kterými žijete a nejlépe jim připravit pořádnou a chutnou snídani, na kterou jen tak nezapomenou a budou se olizovat ještě u oběda? Pak rozhodně vsaďte na tyto vylepšené lívance, kterým oproti těm klasickým rozhodně nikdo v blízkém okolí neodolá. Na jejich přípravě není nic složitého a se surovinami také žádný výrazný problém mít nebudete. A nejvíce ideální je situace, kdy máte vlastní jablíčka pěstovaná na zahrádce.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Jablko – 1 kus
  • Vejce – 1 kus
  • Cukr krystal – 60 g
  • Rostlinný olej – 60 ml + 3 lžíce
  • Plnotučné mléko – 125 ml
  • Vanilkový cukr – 1 balení
  • Prášek do pečiva – 8 g
  • Hladká mouka – 200 g
  • Sůl – špetka
  • Moučkový cukr – na ozdobu

Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte k němu obyčejný a vanilkový cukr a špetku soli. Začněte směs šlehat metličkou a během tohoto procesu do ní postupně zašlehávejte i rostlinný olej, následně plnotučné mléko. Hladkou mouku smíchejte bokem s práškem do pečiva  a výslednou směs prosejte do mísy s těstem.

Jablko oloupejte, zbavte ho stopek a nakrájejte ho na tenké plátky, ty následně zapracujte do těsta. Nalijte do pánve tři lžíce rostlinného oleje a vyčkejte, než se dostatečně rozpálí. Z těsta postupně vytvarujte lívance a dejte je na pánev smažit, na každý ještě položte dva plátky nakrájeného jablka. Poté lívance smažte z každé strany dozlatova. Před podáváním je zasypejte moučkovým cukrem, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]