Tyto nebesky nadýchané lívance budou milovat nejen vaše děti. Jsou svěží, jemné a měkké jako obláček! Ani babička je neumí tak dobré

Jemné lívance s okouzlující vůní vanilky vás zachrání vždy, když budete potřebovat rychlý dezert pro vaše děti i návštěvu. Díky tvarohu jsou dokonale šťavnaté.

Rozdíl mezi lívanci a palačinkami je zřejmý už na první pohled. Lívance jsou menší a díky přidání kypřícího prášku, sody nebo droždí jsou nadýchanější. I když se u nás častěji připravují jednodušší palačinky, lívanců se bát opravdu nemusíte. Stačí dodržet pár základních pravidel a můžete si pochutnat na lahodném a šťavnatém dezertu. Existuje snad lepší probuzení, než provoněné ráno vanilkou a talíř lívanců s ovocem nebo čokoládovou polevou? Můžete vyzkoušet tento jednoduchý recept a zaručeně ho přidáte mezi své oblíbence.

Na přípravu tvarohových lívanců budete potřebovat

  • 100 ml kefíru
  • 2 ks vejce
  • 180 g tvarohu
  • 2 lžíce cukru
  • Vanilka podle chuti
  • 1 lžička sody
  • 150 g mouky

Tvaroh – výživný zázrak pro naše zdraví

Tvaroh je velmi hodnotnou potravinou. Vyznačuje se vysokým podílem kvalitních bílkovin a vápníku a jeho použití v kuchyni je perfektně univerzální. Najdete v něm také velké množství vitamínů a minerálních látek. Můžete z něj připravit slané pomazánky, sladké krémy nebo náplně koláčů a různých dezertů. Výborně vás zasytí a je velmi dobře stravitelný.

Fotografie: Pixabay

Příprava nadýchaných tvarohových lívanců

Do vyšší mísy rozklepněte vejce, přidejte vanilku, cukr, špetku soli a hbitě vymíchejte metličkou. Přidejte kefír a tvaroh a vše důkladně promíchejte do hladké konzistence bez hrudek. Mouku si prosejte přes sítko společně se sodou a přidejte ke směsi do mísy. Promíchejte a vytvořte hladké těsto.

Připravte si cukrářský sáček, naplňte ho lívancovým těstem a odstřihněte roh. Rozehřejte pánev s trochou oleje a pomocí naplněného cukrářského sáčku vytvořte menší kolečka.

Opékejte na pánvi z obou stran dozlatova. Nadýchané lívance servírujte ještě teplé. Můžete je přelít ovocnou omáčkou nebo čokoládou. Vynikající jsou i s medem, džemem nebo zakysanou smetanou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]