Tento banánový dezert trumfne i babiččiny recepty. Jeho poctivá lahodná chuť však připomíná dětství

Banánový dezert, výsledný pokrm

Když se řekne slovo dezert, mnoho lidí si představí tučný dort, s jehož přípravou je zapotřebí strávit několik hodin. To ale nemusí být vždy pravda, dezert lze připravit i z banánů a to za jednu hodinu.

V případě dezertu se nemusí vždy jednat o složitý a zdlouhavý recept, který zabere několik hodin. Na dezert z banánu, který nejen zasytí ale i zachutná, nebudeme potřebovat více než hodinu a celkem 4 ingredience. Tento dezert je velmi chutný a jemný a potěší i ty, kteří si hlídají svoji postavu. Cukr je totiž v tomto receptu nahrazen právě sladkostí, kterou banány přirozeně obsahují.

Ingredience potřebné na přípravu banánového dezertu:

  • 2 vejce
  • 400 gramů tvarohu
  • 4 středně velké banány
  • 200 gramů jogurtu

Banánový dezert a příprava tvarohového těsta

krém na dezerty

Domácí krém podle 70 let starého receptu, který se v rodině předává po generace

Vybrané ingredience smícháme a rozmixujeme

Jako první krok si k ruce vezmeme misku, ve které smícháme tvaroh, jogurt a vejce. Tuto směs následně rozmixujeme ponorným mixérem tak, aby nám vznikla jednotná hmota. Konzistence této hmoty by měla připomínat zakysanou smetanu, jakmile toho dosáhneme, přestaneme mixovat. Směs odložíme stranou a vezmeme si do ruky pekáč, ve kterém budeme dezert péct.

Banánový dezert

Do kastrolu následně vrstvíme směs a banány

Pekáč, který jsme se rozhodli použít, je zapotřebí vystlat pečícím papírem. Díky tomu si zajistíme, že se nám výsledný pokrm nepřipeče k povrchu, pro větší jistotu pečící papír potřeme slunečnicovým olejem. Banány si nakrájíme na kolečka a to přibližně o rozměru 0,5 cm. Banán následně vložíme na dno pekáče, kolečka by nám měly vystačit na 2 až 3 vrstvy. Na banány nalijeme tvarohovou směs.

Banánový dezert

Nejen chutný, ale hlavně zdravý pokrm bez obsahu cukru

Takto připravený pokrm umístíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Dezert z banánů takto pečeme po dobu 40 – 45 minut. To, že je hotový, poznáme podle zhnědnutí jeho povrchu. Jakmile se tak stane, dezert z trouby vyndáme a přemístíme na chladné místo. Tento pokrm je vhodný nejen pro dospělé, ale díky tomu, že je bez obsahu přidaného cukru, můžeme jej v klidu naservírovat i dětem.

 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]