Domácí krém podle 70 let starého receptu, který se v rodině předává po generace

krém na dezerty

Krémová náplň může některé dezerty změnit prakticky k nepoznání. Díky tomuto jednoduchému receptu se naučíte to, jak si tento krém doma vyrobit.

Alfou a omegou spousty sladkých dezertů je jejich náplň v podobě krému. Pokud je dobrá, pak dokáže být celý dezert naprosto fantastický. Když se však nepovede nebo má nějakou netradiční chuť, tak to dojem z celého zákusku může absolutně pokazit. S pomocí tohoto receptu se však naučíte krém, který každý dezert vylepší.

Co budete potřebovat

  • 30 g mouky
  • 80 g cukru
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce

Nejprve rozehřejte mléko

Pokud máte rádi nějakou chuť krémového dezertu, můžete dle toho použít ochucené mléko. Pokud máte normální, můžete na ochucení použít například vanilku, pokud jí máte rádi. Sporák zapněte na mírný plamen a kastrůlek s mlékem začněte postupně zahřívat, dokud pomalu nedosáhne varu. Nezapomeňte mléko míchat.

Přidejte ostatní ingredience

Rozehřáté mléko poté z plotýnky sundejte. V dalším kastrůlku si rozšlehejte vejce společně s cukrem. Obojí šlehejte tak dlouho, dokud se vám cukr nerozpustí. Následně přidejte mouku a za stálého míchání se zbavte hrudek. Potom do kastrůlku přilijte ochucené horké mléko, které jste sundali ze sporáku.

nepečený banánový dort

Na tento recept už nezapomenete. Lahodný banánový dort bude tématem č. 1 každé rodinné sešlosti

Krém
Fotografie: Pixabay

Celý krém dokončete

Celou směs v kastrůlku dejte opět na sporák a zapněte na mírný plamen. Za stálého míchání byste měli krém vařit 5 až 10 minut, dokud nezhoustne. Jakmile nakonec přijde celý krém k varu, tak sporák vypněte a hrneček z plotýnky sundejte. V tuto chvíli máte hotovo a lahodný ochucený krém můžete použít do svého oblíbeného receptu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*