Namixujte dohromady čokoládový pudink s vanilkovým a postupujte podle tohoto receptu. Dezert, který vznikne, je 10x lepší než cokoliv z cukrárny

Pudink je oblíbený zejména u dětí. Jeho příprava není složitá. Vyzkoušejte tento recept, díky kterému bude pudink jemný a měkký.

Na přípravu domácího pudinku potřebujete poměrně hodně ingrediencí. Příprava však není vůbec složitý. Vyzkoušejte tento klasický pudink s vanilkovou příchutí a zkuste i jeho kakaovou variantu. Určitě vám bude chutnat mnohem více než pudink, který připravíte ze sáčku. Pravděpodobně už nebude chtít dělat jiný pudink než ten z tohoto receptu. Je opravdu skvělý.

Příprava pudinku

Na přípravu tohoto skvělého pudinku budete potřebovat 600 gramů tvarohu a 3 vejce. Připravte si také dva sáčky pudinku, lžičku prášku do pečiva, špetku soli a 120 gramů cukru. Na kakaovou variantu budete navíc potřebovat ještě dvě lžíce kakaového prášku a 70 mililitrů mléka. Začněte tím, že do nádoby mixéru vložíte tvaroh a ten rozmixujete. Čím tučnější tvaroh bude, tím bude chutnější výsledný pudink.

Až bude tvaroh dokonale hladce rozmixovaný na smetánek, přidejte do něj vejce, prášek do pečiva, cukr a sůl. Následně přidejte ještě připravené pudinkové prášky a znovu vyšlehejte do hladka. Jestliže se chcete opravdu vyhnout pudinkovému prášku, pak místo něj můžete použít 70 gramů kukuřičného škrobu. Po smíchání všech ingrediencí je nutné získat mícháním homogenní konzistenci.

Směs rozdělte

Pokud chcete mít pudink dvoubarevný a rozhodli jste se, že připravíte i kakaový, pak směs rozdělte na dvě části. V jedné misce by mělo být o trochu více než v druhé. Do mísy s menším množstvím pak přidejte kakaový prášek a studené mléko. Následně důkladně promíchejte, abyste opět získali homogenní strukturu. Nyní je pudink takřka hotový. Stačí ho jen nalít do formy.

Pokud chcete, aby měl výsledný pudink nádherný dvoubarevný efekt, pak ho lijte střídavě do formy vyložené alobalem. Následně pudink upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů. Pečte po dobu dvaceti minut. Upečený pudink je třeba nechat před konzumací vychladnout. Studený pak můžete servírovat. Skvěle bude chutnat samotný. Můžete k němu však připravit vyšlehanou smetanu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]