Oblíbené sušenky „Pavlovky“, jejichž recept je zděděn. Letos je děláme místo klasického vánočního cukroví

Vánočního cukroví vlastně není nikdy dost. Tím pádem je nejlepší, když má člověk víc receptů a každý rok je může prostřídávat.

Pokud jste ještě nezačali s přípravou vánočního cukroví, asi byste už měli začít, protože nebude dlouho trvat a Vánoce budou tu. A pokud chcete nějaký nový druh, tak rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept na lahodné sušenky. A je dost možné, že si je tak zamilujete, že je budete dělat i přes rok. Tak na nic nečekejte a vyzkoušejte je, stojí to za to.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto cukroví nebudete potřebovat moc ingrediencí, a především máte většinu z nich určitě doma. Je to velmi jednoduché na přípravu, takže vám to nezabere ani moc času. Tak na nic nečekejte a vyzkoušejte ho. Potřebovat tedy budete:

  • 50 ml mléka
  • 1,5 lžičky droždí
  • vejce
  • vanilkový cukr
  • 150 g másla
  • 200 g cukru
  • špetka soli

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si nalijte mléko do hluboké nádoby. Přidejte do něj 50 g cukru, droždí, vanilkový cukr a sůl. Přidejte ještě vejce a rozpuštěné máslo. Všechny ingredience je třeba pořádně promíchat. Poté do směsi přidejte ještě mouku.

Následně rukama vypracujte hladké a nelepivé těsto. Vložte ho do igelitového sáčku, zabalte a dejte alespoň na 10 minut do mrazáku. Pracovní plochu si posypte hladkou moukou a těsto rozválejte na tenkou vrstvu.

Jednu polovinu těsto posypte cukrem a přeložte napůl. A takto překládejte vlastně až do té doby, než vám vznikne velký čtverec. Nyní si těsto rozválejte pomocí válečku a posypte ho zbylým cukrem. Poté ho nakrájejte na stejně velké čtverce.

Čtverečky rozložte rovnoměrně na plech s pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 20–25 minut. No a to je vlastně všechno. Nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*