Jeden z nejlepších receptů na koláč s ovocem: Těsto jako drobenka, náplň vláčná jako puding

koláč ovoce dezert

Příprava dezertů nemusí být nijak náročná. Snadno a rychle si doma můžete udělat i lahodný dort, který ohromí každou návštěvu. Jeho tajemstvím je tvaroh.

Dorty jsou velmi oblíbeným dezertem, přesto se do jeho přípravy v domácích podmínkách moc často nepouštíme. Většinou nás odradí to, že se jedná o náročný proces přípravy. To ale nemusí být vždy pravda, i jednoduchý dort totiž může být velice chutný. Lahodný dort, který překvapí svou chutí, má ve svém základu tvaroh.

Ingredience potřebné na přípravu těsta:

  • 350 gramů hladké mouky
  • 180 gramů másla
  • 180 gramů cukru
  • 5 vaječných žloutků
  • 1 lžička prášku do pečiva

Ingredience potřebné na přípravu náplně:

  • 200 gramů cukru
  • 500 gramů tvarohu
  • 350 gramů zakysané smetany nebo jogurtu
  • 40 mililitrů citronové šťávy
  • 40 gramů mouky nebo škrobu
  • 5 vaječných bílků
  • libovolné ovoce

koláč těsto sníh

Základem každého dortu je lahodné těsto

Přípravu dortu začneme smícháním másla o pokojové teplotě spolu s cukrem a špetkou soli. Tyto ingredience lze smíchat ručně, ale mnohem jednodušší a rychlejší je použití ručního mixéru. Do vzniklé krémové směsi přidáme žloutky a opět promícháme pomocí mixéru. Směs si odložíme a ve vedlejší míse mezitím smícháme suroviny suché – mouku a prášek do pečiva.

koláč těsto náplň

Obě složky spojíme dohromady

Do krémové směsi následně prosejeme sypkou směs a tím nám vznikne hladké těsto. To následně rozdělíme na 2 poloviny, obě umístíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do lednice. Mezitím si z bílků a cukru ušleháme pěnu, ke které přidáme tvaroh. Jakmile je hmota hutná, přidáme do směsi také zakysanou smetanu, citronovou šťávu a mouku.

upečený koláč

Vše umístíme do formy a dáme péct

Polovinu těsta rozprostřeme na dně mísy na dort, druhou polovinu necháme na okraje. Jakmile máme těsto ve formě umístěné, přidáme do formy hmotu z bílků a tvarohu. Na vrch našeho dortu rozprostřeme libovolné lesné nebo zahradní ovoce. Ideální volbou jsou jahody, borůvky nebo rybíz. Dort dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů po dobu 75 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*