Pokud chcete ten nejlahodnější tvaroh, vytvořte si ho sami doma. Je to jednoduché a dobré

Pokud vám nechutnají tvarohy, které si můžete zakoupit v obchodě, na nic nečekejte, a připravte si ho sami doma. Je to jednoduché.

Tvaroh je potravina, která by nikdy neměla chybět v lednici. Ale ne vždy se podaří koupit tvaroh, který by člověka chuťově uspokojil. Ale můžete se ještě rozhodnout připravit si tvaroh v pohodlí vašeho domova a pokaždé vám vznikne měkký, jemný a jedním slovem zkrátka lahodný tvaroh. Není to vlastně vůbec složité, takže to zvládne úplně každý. Opravdu to vyzkoušejte.

Co budete potřebovat

Kvalitní (domácí) mléko – 3 litry
Ze tří litrů mléka vám vznikne přibližně 1 kg tvarohu. Záleží především na obsahu tuku v mléce. Takže je jen na vás, kolik mléka použijete.

Je to opravdu velmi jednoduché

Nejlepší bude, když použijete domácí mléko. Samozřejmě můžete zkusit i to kupované, ale lepší je to rozhodně s domácím. Mléko nalijte do sklenic a uzavřete víčky. Nechte při pokojové teplotě cca 2 – 3 dny. Kyselé mléko bude zaostávat za stěnami dózy, při otáčení bude v dóze rolovat a po stranách se objeví pruhy.

V procesu můžete, ale nemusíte sbírat smetanu. Sklenice nyní vložte do studené trouby, ale myslete na to, aby nebyly poškozené. Troubu zapněte, nastavte na 130 stupňů a nechte asi 60 minut. Poté troubu vypněte a tvaroh v ní nechte do vychladnutí. Po vychladnutí si můžete všimnout usazeného tvarohu. Síto nebo cedník překryjeme čistou gázou, ve 2-4 vrstvách, a poté nalijte tvaroh se syrovátkou do gázy.

A máte hotovo

Poté nechte úplně vytéct a můžete také gázu svázat a zavěsit. Konzistence tvarohu je křehká a také perfektně drží tvar. Tento tvaroh můžete jíst s jakýmkoliv ovocem, marmeládou a nebo ho můžete přidat do jakéhokoliv jídla. Spolehněte se, že vám bude chutnat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]