MINI větrníky jako z cukrárny: Ten tvarohový krém uvnitř je tak dobrý, že ho dávám i do koláčů a palačinek! Těsto je náramně snadné na přípravu, nejde pokazit

Řadíte-li se mezi ty, kteří z nějakého důvodu nemohou v dnešních dnech navštívit cukrárnu, nezoufejte. Lahodné a vláčné větrníčky s tvarohovým krémem si můžete připravit z pohodlí domova.

Větrníky se řadí mezi nejoblíbenější zákusky již poměrně dlouhou dobu. Většina z vás pro ně nejspíše chodí do cukrárny. Pokud pozorujete, že se jejich cena zvyšuje a jejich kvalita se zároveň snižuje, je na čase vyzkoušet něco nového. Místo tradičních nákupů v cukrárně vytáhněte ze skříně kuchyňskou zástěru a připravte si je sami. Budete překvapení, jak je odpalované těsto jednoduché a jak vláčné a lahodné mohou domácí větrníčky s tvarohovým krémem být.

Ingredience potřebné pro přípravu těsta:

  • 150 gramů hladké mouky (volte výběrovou, která je opravdu hladká)
  • 150 gramů pravého másla
  • 350 mililitrů vody
  • 3 kusy vajec velikosti M
  • ¼ čajové lžičky soli

Ingredience potřebné pro přípravu krému:

  • 170 gramů plnotučného tvarohu
  • 80 gramů moučkového cukru
  • 200 mililitrů smetany 33 %

Příprava domácích větrníčků krok za krokem

V prvním kroku přípravy si vezměte k ruce středně velký hrnec, do kterého nalijte připravených 350 mililitrů studené vody. Do vody přisypte čtvrtinu čajové lžičky soli a vhoďte na menší kousky rozkrájené pravé máslo. Na středním plameni přiveďte vodu k varu, přičemž máslo nezapomínejte průběžně míchat. Poté, co se máslo zcela rozpustí, přisypte do hrnce prosátou hladkou mouku a míchejte tak dlouho, dokud se suroviny nespojí do kašovitého těsta.

Těsto bez přestávky míchejte tak dlouho, až přestane lepit a bude hladké a homogenní. V tomto momentě ho odstavte z kamen a z hrnce překlopte do středně velké misky. V té těsto ještě chvíli míchejte, než trochu zchladne. Při dalším kroku budete do těsta pomocí ručního mixéru zašlehávat vejce. Ta si nejprve rozklepněte do menší misky, kde je rozšlehejte.

Rozšlehaná vejce následně po částech zapracujte do zchladlého těsta – hotové těsto by mělo být krémovité a jemné. Ve třetím kroku naplňte připraveným těstem zdobicí sáček s ozdobnou špičkou a na vyložený plech pečicím papírem tvořte dvojitá kolečka.

Připravené větrníčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20 minut. Hotové větrníčky jsou nadýchané a na povrchu zlatavé.

Upečené větrníčky po vychladnutí rozřízněte na dvě poloviny, mezi něž budete nanášet tvarohový krém. Ten si následně připravte. Do vyšší nádoby nalijte smetanu, ke které přidejte tvaroh a obě suroviny vyšlehejte do pevné pěny. Náplň vložte do zdobicího sáčku a naneste ji na spodní polovinu větrníčku. Spodní polovinu s náplní následně přiklopte horní polovinou. Hotové větrníčky v posledním kroku pocukrujte moučkovým cukrem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]