Smažíme tvaroh: Tvarohové koláče teď nedělám, tento recept mi ​​přišel mnohem jednodušší a chutnější, zasytí i největší jedlíky

Zapomeňte při vaření na zažité postupy a popusťte uzdu své fantazii. Recept na smažený tvarohový koláč pro vás bude tím pravým zpestřením.

Tvaroh je jedním ze základních mléčných výrobků s dlouhou historií. Kromě faktu, že vás dokáže spolehlivě zasytit, nabízí celou řadu dalších benefitů. Nejen, že obsahuje vysoké množství snadno stravitelných mléčných bílkovin, ale rovněž vám pomůže budovat svalovou hmotu. Někteří nutriční poradci dokonce označují tvaroh za superpotravinu. Jestliže ho máte rádi, můžete s jeho úpravou trochu experimentovat a připravit si na pánvi smažený tvarohový koláč.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 320 gramů plnotučného tvarohu
  • 100 gramů polohrubé mouky
  • 10 gramů pečicího prášku do pečiva
  • 2 kusy středně velkých jablek
  • 1 kus vejce velikosti M
  • 3 polévkové lžíce cukru krupice
  • špetka soli

Postup přípravy koláče krok za krokem:

Ze všeho nejdříve si k ruce vezměte větší mísu. V té vyšlehejte celé vejce se 3 polévkovými lžícemi cukru krupice. Jakmile budete mít vejce s cukrem prošlehané, přidejte k němu špetku soli a opět prošlehejte. Následně do mísy přidejte 320 gramů plnotučného tvarohu a opět vařečkou důkladně promíchejte. Za stálého míchání do těsta po částech přidávejte prosátou polohrubou mouku a pečicí prášek pečiva.

Fotografie: Freepik

(Jestliže nemáte k dispozici polohrubou mouku, můžete ji nahradit – zcela anebo z části – dětskou krupičkou.) Hotové těsto na koláč by mělo být bez hrudek, homogenní a hutné.

V dalším kroku přípravy si k ruce vezměte větší pánev, kterou na středním plamenu dobře rozehřejte. Na rozpálenou pánev následně vyklopte zpracované těsto na koláč a ozdobte ho asi centimetr širokými plátky jablek, které do těsta zapíchejte.

Fotografie: Pixabay

Tvarohový koláč smažte na mírném plamenu po dobu 15 minut. Poté ho opatrně otočte a smažte ho dalších 10 minut, než získá zlatavou barvu i z druhé strany. Hotový dezert rozkrájejte na měsíčky a servírujte ho ještě teplý (chcete-li, můžete ho pocukrovat moučkovým cukrem a dozdobit zakysanou smetanou). Skvěle se hodí k odpolední kávě, ale zachutná vám i jako vydatná snídaně spolu se zeleným čajem.

Smažený tvaroh jako cukroví

Recept na tvarohový koláč nicméně není jediným způsobem, jak můžete připravit pochoutku ze smaženého tvarohu. Skvělou alternativou je i tvarohové cukroví. Na jeho přípravu budete potřebovat 300 gramů plnotučného, tvrdého tvarohu, 140 gramů cukru a 30 gramů pravého másla. Tvaroh smažte na menší pánvi po dobu 10 minut, a poté k němu přidejte cukr. Směs smažte do té doby, než cukr zkaramelizuje. Poté do ní přidejte pravé máslo a krátce promíchejte. Hotové cukroví odstavte z plamene a přendejte na talíř, kde jej necháte 40 minut chladnout.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*