Tvaroh, kefír a můžete začít: Tyto lahodné placky jsou jako stvořené pro šetřílky, kteří nemají moc času

Placky z kefíru

Rychlá a chutná snídaně je rozhodně oblíbeným pokrmem a pomocníkem v každodenním životě. Nemusíme vždy sáhnout po pečivu nebo jogurtu, placky vykouzlíme do 5 minut.

Tento recept je skvělý nejen v tom, že není nijak náročný, také na jeho přípravu nejsou potřebné žádné speciální suroviny. Z kombinace tvarohu a kefíru můžeme během krátké chvilky vytvořit lahodnou snídani, která nás nejen zasytí na celé dopoledne, ale také překvapí svou chutí. Jedná se o rychlý, chutný a dokonce i velmi levný pokrm.

Ingredience potřebné na přípravu snídaňových placek:

  • 350 gramů tvarohu
  • 350 mililitrů kefíru
  • 300 gramů hladké mouky
  • 2 vejce
  • půl lžičky soli
  • půl lžičky jedlé sody
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje

Vybrané ingredience jednoduše dáme do misky a smícháme

Do hluboké misky nalijeme kefír, ke kterému přidáme tvaroh. Do směsi nasypeme také sůl a sodu a vše důkladně promícháme. Jakmile máme jednotnou hmotu, doplníme ji také o rostlinný olej. Směs neustále mícháme a to tak, aby nám v ní nevznikaly zbytečné hrudky. Jako poslední do směsi prosejeme mouku a vytvoříme tak hladké a jednotné těsto.

Těsto na kefírové placky

Placky následně smažíme na oleji

Na pánvi si mezitím rozehřejeme vrstvu rostlinného oleje. Jakmile je dostatečně teplá, pomocí naběračky do ní vkládáme připravené těsto, které postupně rozprostřeme po ploše pánve. Takto připravené placky následně smažíme dozlatova z obou stran. Aby byl proces smažení rychlejší, můžeme pánvičku přiklopit pokličkou. Jakmile máme placky z obou stran osmažené, vyndáme je na talíř.

palačinky z kefíru

Nejtenčí palačinky na světě z krupicové kaše a kefíru. Drží a nerozpadají se, přitom jsou křehké jako pavučinka

Placky z kefíru

Rychle, chutně, levně a za použití surovin, co máme doma

Placky umístíme ideálně na talíř, na kterém se nachází také papírová utěrka. Ta dokáže z placek odstranit přebytečný olej, výsledný pokrm tak bude méně masný a více chutný. Pokud chceme celý pokrm ozvláštnit, můžeme do těsta ještě před smažením přidat oblíbené koření, zelenou cibulku nebo skořici. Jakmile tento rychlý pokrm zkusíte, již nebudete chtít snídat nic jiného.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*