Dědovo nadýchané zlatavé buchtičky z tvarohového těsta BEZ droždí a BEZ kynutí. Po prvním soustu objevíte kouzlo jeho receptu

Buchty jsou jakýmsi tradičním českým moučníkem. S oblibou je pečou nejen babičky a prababičky, ale také maminky a možná i tatínkové. Připravte si univerzální verzi z jemného tvarohového těsta. Pečivo lze pomazat čímkoliv, co máte rádi.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu buchet z tvarohového těsta?

Před zahájením pečení si obstarejte tyto suroviny na těsto:

  • 60 gramů moučkového cukru
  • 8 gramů vanilkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 samostatný žloutek
  • ¼ kilogramu měkkého tvarohu
  • ¼ kilogramu hladké mouky
  • 7 gramů kypřícího prášku do pečiva
  • 1 špetku soli
  • moučkový cukr dle preferencí na posyp

Jak postupovat při přípravě buchet z tvarohového těsta?

Než začněte, předehřejte si troubu na cca 180 °C. Ve velké míse si pak smíchejte vejce spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Následně přidejte i měkký tvaroh, prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, špetku soli a vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit na prsty. Z něj nakonec vytvořte asi dvanáct stejně velkých kusů ostrým nožem.

Tvarování tvarohových buchet a jejich pečení v troubě

Z jednotlivých kousků v další fázi tvarujte buchty a ty vyskládejte na plech s pečícím papírem. Povrch těsta pomažte vyšlehaným vaječným žloutkem a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 až 25 minut.

Servírování tvarohových buchet

Upečené buchty z tvarohového těsta vyjměte z trouby, posypte moučkovým cukrem a nechte zcela zchladnout na plotně.

Poté podávejte například s šálkem kvalitní kávy, s čajem nebo s kakaem. Pomazat pečivo můžete klidně i ovocným džemem, marmeládou nebo třeba Nutellou. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak můžete tvarohové buchty vylepšit?

Pokud si chcete připravit ještě lepší moučník, můžete samozřejmě své buchty z tvarohového těsta naplnit třeba mletým mákem s cukrem, švestkovými povidly, ovocnou zavařeninou nebo oříškovým krémem. Je jen na vás, jak si své domácí pečivo doladíte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]