Nejlepší domácí sušenky všech dob: Jsou výborné ke kávě, čaji, kakau i horké čokoládě. Každá návštěva chce znát recept

Snad každý miluje domácí sušenky, protože jsou rozhodně mnohem lepší než ty kupované. Vyzkoušejte je a nebudete litovat.

Pokud zrovna čekáte nějakou návštěvu, rozhodně byste měli vyzkoušet upéct nějaké dobré sušenky. Ty domácí jsou totiž mnohem lepší než kupované a především jste do nich dali svoji lásku a to se cení. Můžete do nich dát co chcete, čokoládu, oříšky, kokos a nebo dokonce i sušené ovoce. Tak na co ještě čekáte, můžete se vrhnout do pečení!

Co budete potřebovat

Možná, že znáte různé recepty na domácí sušenky, ale tento je přece jen poněkud jiný. Nepřidává se do něj totiž žádná čokoláda a žádná jiná náplň. Zkrátka je velmi chutné těsto. Potřebovat tedy budete:

  • 2 lžíce cukru
  • 20 g droždí
  • 50 ml teplého mléka
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • špetku soli
  • sáček vanilkového cukru
  • 350 g mouky

Je to vážně jednoduché

Nejprve si v míse smíchejte cukr s droždím a teplým mlékem. Nechte přibližně 10 minut v klidu. Přidejte rozpuštěné máslo, vejce, vanilkový cukr, sůl a poté dobře promíchejte. Přidejte mouku a poté vypracujte těsto. Dejte ho do mísy, přikryjte potravinářskou fólii a nechte přibližně 40 minut kynout. Poté vyválejte z těsta tenký plát a jednu polovinu posypte cukrem. Poté ji přikryjte druhou polovinou těsta.

Vršek opět posypte cukrem a přeložte napůl. Těsto zase rozválejte a tento postup opakujte minimálně dvakrát. Vrchní vrstvu si posypte cukrem, jemně přejeďte válečkem, a můžete začít krájet na tvary, které se vám líbí. Je jedno, jak budou velké. Nakonec sušenky přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 20 minut. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*