Dort s vanilkovým krémem nadchne nejenom svou vláčností

Upéct dokonalý dort není složité, pokud máte správný recept. S tím naším to nejenom zvládnete, ale vytvoříte dokonalý dezert a vanilkovým krémem, který si zamiluje každý, komu ho dáte ochutnat. Garantujeme, že se tento dort stane jedním z nejoblíbenějších. Zkuste to.

Co budete potřebovat?

Aby se vám dort s vanilkovým krémem povedl, je třeba dodržet i seznam všech ingrediencí, bez kterých se neobejdete. O jaké se jedná? Jde konkrétně o tyto:

  • 3 vejce
  • 1,5 sklenice cukru
  • ½ sklenice mléka
  • 1 sklenice kefíru
  • 1 sklenice oleje
  • 4 sklenice mouky
  • 16 g prášku do pečiva
  • 1 lžíce citronové kůry

Toliko k ingrediencím na těsto. Jelikož se jedná o dort s vanilkovým krémem, nesmíme zapomenout ani na druhou kategorii ingrediencí, se kterými snadno a rychle zvládnete i krém. Na ten je potřeba toto:

  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 1 lžíci mouky
  • 250 ml mléka
  • 50 g másla

Jako první si připravte krém

Nebudete to těsto, se kterým se začíná, ale bude to krém. I v tom je tento dort zajímavý. Jako první je třeba vyšlehat vejce s oběma druhy cukry, až vznikne hladká konzistence. Do té následně přidejte mouku a opět míchejte.

Dále do směsi přidejte také mléko. Zase nezapomeňte na míchání. Poté tuto přepravenou směs na krém dejte na sporák a postupně zahřívejte. Když se začne vařit, stáhněte teplotu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

Poté vypněte sporák a do krému vmíchejte nakrájené, při pokojové teplotě povolené máslo. Tím je vanilkový krém na dort hotový a vy už ho můžete jenom nechat chladnout.

Těsto je jednoduché

Když je hotový krém, můžete se pustit do těsta. Začátek je stejný, jelikož se opět vyšlehává vejce a cukr. Potom se přidávají ostatní ingredience a vše se stále míchá do jemné, konzistentní hmoty.

Po přidání všech ingrediencí by směs měla připomínat nadýchané tekuté těsto, které se nalije do formy. Je třeba ho dokonale rozetřít do krajů a vyrovnat tak, aby bylo na všech místech stejně vysoké.

Než ho dáte do trouby…

Dort s vanilkovým krémem je unikátní tím, že krém se aplikuje už před pečením. Můžete ho na povrch jenom namazat, ale lepší je, pokud uděláte stylové mřížkování, díky čemuž bude váš dezert i skvěle vypadat.

Krém dejte do cukrářského sáčku a pomocí něho naneste tak, jak vidíte v našem obrázkovém návodu. Pokud chcete, dá se vše ještě vylepšit cukrovými krystaly, ale to není nezbytné.

Nyní do trouby

Až teď je vše připraveno k pečení. To znamená, že svůj dort dáte do trouby předehřáté na teplotu 180 stupňů. Při této teplotě ho pečete po dobu asi 35 minut. Když čas uplyne, tak ho vyndáte a můžete ho nechat vystydnout.

Po vystydnutí ho samozřejmě vyjmeme i z formy a můžete se pustit i do jeho krájení. Zaujme jak jeho vzhled, tak i vláčnost a v neposlední řadě i jeho chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]