Fantastický minutkový recept na gurmánské maso pod „peřinou“ v troubě, který do dnešního dne nikdo neznal

Nemějte v kuchyni nudu a dopřejte si mimořádné jídlo! Vepřové kotletky s vaječnou „peřinou“ můžete upéct třeba i při slavnostní příležitosti. Dokonalé budou s bramborovým pyré nebo i s bramborovými hranolky!

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu vepřových kotletek s vaječnou „peřinou“?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 6 širokých plátů vepřové kotlety
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 1 lžičku soli
  • 4 vařená vajíčka
  • 1 lžičku sušeného oregana
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • 3 lžíce majonézy

Jak postupovat při přípravě zapečených vepřových kotletek?

Začněte tím, že si vepřové kotletky nařízněte mírně ostrým nožem do mřížky na povrchu z obou stran. Poté maso vložte do větší mísy, zasypte solí, mletým pepřem, sušeným oreganem a zakápněte trochou slunečnicového oleje. Vše rukama důkladně promíchejte, aby se chutě dostaly na každý kus vepřových plátků.

Příprava vaječné směsi, dokončování pokrmu a jeho zapékání v troubě

Nyní si maso vyskládejte na plech s pečícím papírem a pusťte se do přípravy vaječné směsi. Natvrdo vařená vajíčky nastrouhejte do misky nahrubo, poté přidejte i nahrubo strouhaný tvrdý sýr dle preferencí (gouda, čedar nebo eidam). Suroviny zakápněte majonézou a pečlivě promíchejte lžící.

Nakonec vrstvěte přiměřené množství směsi na kotletky.

Pokrm dejte zapékat do trouby při teplotě 180 °C po dobu cca 30 až 35 minut.

Servírování zapečených vepřových kotletek s vaječnou „peřinou“

Upečené vepřové kotletky s vajíčkovou „peřinou“ vyjměte z trouby a podávejte s oblíbenou přílohou (brambory, bramborová kaše, krokety, hranolky, pečivo). Hodit se bude k porci i obloha ve formě zeleninového salátu či nakládané zeleniny. Vepřové maso je možné doladit i studenými omáčkami typu tatarka, kečup anebo barbecue. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]