Prostý italský recept: Smíchejte rajčata, máslo a česnek s bazalkou. Získáte tu nejchutnější pomazánku, jakou jste kdy jedli

Jen čtyři ingredience a pár minut času. To jsou náklady na výrobu lahodné a snadné italské pomazánky, s nimiž každé pečivo chutná jako pochoutka z luxusní restaurace.

Jak praví klasik, v jednoduchosti je krása. Italská kuchyně jako by byla založena právě na tomto heslu. Důkazem toho je i tato máslová pomazánka ze sušených rajčat, bazalky a česneku. Tyto přísady tvoří dokonalou harmonii chutí, kterou oceníte na kupovaném, ale zejména na domácím pečivu.

Na italskou máslovou pomazánku se sušenými rajčaty budete potřebovat:

  • Máslo – 200 g
  • sušená rajčata – 60 g
  • čerstvá bazalka – 2 snítky
  • česnek – 1 až 2 stroužky
  • sůl – dle chuti

Návod na přípravu

Dřív, než začnete vyrábět pomazánku, vyndejte alespoň půl hodiny předem máslo z lednice, aby změklo a dalo se snadno šlehat. Pak ho vložte do misky a elektrickým šlehačem či tyčovým mixérem ho šlehejte tak dlouho, dokud nevytvoříte hladký a lehce napěněný krém.

Sušená rajčata vyjměte z nálevu a nechte je okapat. Nakrájejte je na malé kousky, které přidejte do misky s našlehaným máslem. Očistěte česnek a nasekejte ho nožem najemno. Lístky bazalky otrhejte ze stonku, poskládejte je na sebe a vytvořte z nich roličku. Tu pak nakrájejte na tenké proužky, které spolu s česnekem přihoďte do misky s budoucí pomazánkou.

Všechny ingredience důkladně promíchejte, misku zakryjte potravinářskou fólií a vložte do ledničky vychladit a proležet. Krém použijte na výrobu obložených sendvičů či baget, ale skvělý je třeba také na jednohubky a domácí chlebíčky.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]