Jakékoliv rybí filety dělám jedině dle tohoto receptu. Zapečené s houbami, rajčaty a bramborami

Rybí filety můžete zapékat spolu s jinými surovinami i v uzeném stavu. Docílíte tak velmi lahodného pokrmu s jakousi kouřovou příchutí. Kombinace rajčat, žampionů a brambor vás určitě uspokojí jak na oběd, tak třeba i na lehčí večeři.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu rybích uzených filetů zapečených s rajčaty, bramborami a houbami?

Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:

  • 400 gramů uzených rybích filetů (vybrat si můžete jakoukoliv rybu)
  • 6 kusů brambor
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • 2 zralá rajčata
  • asi 1 malý šálek majonézy (nebo dle chuti)
  • 200 gramů žampionů
  • mletý pepř dle chuti
  • sůl dle chuti
  • slunečnicový olej dle potřeby

Jak postupovat při přípravě zapečených uzených filetů z ryby?

Nejprve si pokrájejte uzené filety ryby na tenčí plátky. Poté si oloupejte brambory, omyjte je a taktéž naplátkujte ostrým nožem. Nyní si k ruce vezměte zapékací misku a vymažte ji důkladně slunečnicovým olejem. Poté na dno vyskládejte kolečka brambor a osolte je dle chuti. Druhou vrstvu pak budou tvořit uzené rybí filety.

Dokončování pokrmu a jeho zapékání v troubě

V další fázi si pokrájejte na menší kousky očištěná a omytá rajčata i žampiony. Obě suroviny následně restujte na troše rozpáleného oleje po několik minut. Směs dle preferencí osolte, opepřete, a nakonec odstavte z plotny. Zeleninu zakápněte majonézou, pečlivě promíchejte a navrstvěte ji na plátky ryby v zapékací misce.

Pokrm přikryjte alobalem a dejte péct do trouby na 180 °C po dobu cca 40 minut. V posledních minutách sejměte alobal, posypte povrch strouhaným sýrem a dopékejte dozlatova dalších 5 až 10 minut.

Servírování zapečených uzených filetů z ryby

Až bude rybí pokrm se zeleninou upečený, vyjměte jej z trouby a ihned podávejte. Hodit se bude k porci třeba suché bílé víno. Přejeme vám dobré chutnání.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]