Ochutnejte jedinečný zelný salát, jehož recept pochází ze staré ruské kuchyně

Tento recept na zelný salát si díky jeho jednoduchosti a skvělé chuti ihned zamilujete. Postup zvládne s přehledem i každý začínající kuchař.

Ačkoliv si s Ruskem lidé spojují spíše boršč či pelmeně, tradičním pokrmem bývá mnohdy také zelný salát. Je sice zřejmé, že na takovém pokrmu není nic složitého, ale mnohdy stačí jedna jediná ingredience, která může změnit celkový pocit z toho, co zrovna jíte. Vyzkoušejte tak tento jednoduchý recept na zelný salát, jehož kouzlo vás určitě ohromí a vy už jej za žádný jiný nezaměníte. Zvládne to mimochodem každý.

Recept na zelný salát ze staré ruské kuchyně

Ačkoliv si pod pojmem zelný salát představíte spíše předkrm, nebo přílohu, na které není nic složitého, může být velkým rozdílem, když přidáte jedinou ingredience nebo změníte její množství. Kromě toho se saláty ve staré ruské kuchyni považovaly za velmi oblíbené jídlo a kdekdo se bez nich nemohl obejít. Pokud jste také jejich fanouškem, neváhejte se vrhnout do této jednoduché přípravy. Budete potřebovat následující ingredience:

  • 200 gramů bílého zelí
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • Půl lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Postup pro přípravu

  • Nejprve si připravte svou pracovní plochu a naskládejte si na ní jednotlivé ingredience. Budete také potřebovat větší mísu, ve které salát zamícháte.
  • Nyní nakrájejte zelí na rovnoměrné plátky, nastrouhejte mrkev na středně silném struhadle a cibuli rozdělte na takzvané čtvrtkolečka.

  • Nakrájenou zeleninu smíchejte v míse a přidejte sůl s cukrem, abyste ji pořádně ochutili.

  • Dále nakrájenou zeleninu promíchejte dřevěnou lžící a pak ji rukama pořádně pomačkejte, aby uvolnila co nejvíce šťávy.
  • Nakonec salát zalijte nerafinovaným slunečnicovým olejem, aby dosáhl dokonalosti a ještě jednou ho promíchejte.

  • Salát nechte ještě dvacet až třicet minut odležet, aby chytil tu správnou chuť a poté jej můžete podávat. Dobrou chuť.

Jakmile pokrm ochutnáte, okamžitě poznáte známou chuť salátů z vašeho dětství a obklopí vás vlna nostalgie. Příprava je, jak můžete vidět, opravdu jednoduchá, takže ji zvládne opravdu každý začínající kuchař. Dopřejte si tak od nynějška ten nejlepší předkrm či přílohu.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]