Jemné bramboráky s jednou tajnou ingrediencí, která je vylepší

Bramboráky jsou známým a populárním jídlem. Klasický recept jistě znáte, ale my se nyní podíváme na jeden, který je zajímavější. Je v něm jedna pro někoho možná netradiční přísada. Nebojte se jí, zkuste ji a sami se přesvědčíte o tom, že to bude ku prospěchu věci. Tím jsme si jisti.

Co budete potřebovat?

Jak vypadá klasické těsto na bramboráky, to jistě znáte a není třeba vám jeho ingredience připomínat. Toto naše je na něm postaveno a má navíc jednu ingredience. Co si tedy připravit?

  • 5 brambor
  • 300 g mouky
  • 3 vejce
  • 5 lžic oleje
  • 250 ml mléka
  • 5 stroužků česneku
  • Sůl a pepř
  • Majoránku

Začnete přípravou brambor

Není to jenom tajná ingredience, je to i trochu jiná příprava, která tyto bramboráky charakterizuje. Zatímco klasické se dělají ze syrových brambor, tak v tomto případě je budete muset uvařit. A to oloupané, ve slané vodě. Potom slijte vody a brambory nechte pozvolna chladnout, až mají pokojovou teplotu.

Pusťte se do těsta

Když jsou brambory uvařené a chladné, můžete se pustit do přípravy těsta. Brambory nejprve rozšťouchejte a potom je můžete důkladně promixovat, jako když chystáte klasickou bramborovou kaši.

Do této směsi následně přidáváte všechny ostatní ingredience. Tedy horké mléko, kterým ji zjemníte, a potom i mouku, kterou ji zahustíte. A k tomu vše ostatní, díky čemuž vznikne poměrně specifické těsto na bramboráky, které je pro dokonalý výsledek potřebným základem.

Smažte na pánvi

Když máte těsto hotové, dochucené a vyladěné k dokonalosti, je následující postup stejný jako u klasických bramboráků. I tady je třeba rozpálená pánev, na které rozehřejte olej nebo sádlo.

Těsto na pánev následně nalijte naběračkou tak, aby se rozlilo i do stran. Takto smažte pár minut z jedné, a potom i pár minut z druhé strany. Tímto je bramborák hotov, vy ho dáte stranou a na pánvi chystáte další a další, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]