Jemný piškot s mléčnou náplní a kokosem vás nadchne. Pohostit jím můžete i rodinnou návštěvu

Uvařili jste si šálek dobrého espressa, ale stále vám k němu něco chybí? Dopřejte si sladkou dobrotu v jakýkoliv den a doplňte nápoj o jemný piškot s mléčným krémem a kokosem. Zřejmě se u vás doma dlouho „neohřeje“. Tak moc je dobrý!

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu jemného piškotu s mléčnou náplní a kokosem?

Na těsto si obstarejte tyto ingredience:

  • 4 vaječné bílky
  • 1 špetku soli
  • 220 mililitrů studené vody
  • 4 vaječné žloutky
  • 3 šálky polohrubé mouky
  • 2 šálky krupicového cukru
  • 1 lžíci kypřícího prášku do pečiva

Na sirup k dochucení piškotu budete potřebovat:

  • 200 mililitrů hustého kokosového mléka
  • 100 mililitrů kondenzovaného mléka
  • 50 mililitrů vody

Poleva se skládá s těchto ingrediencí:

  • 1 konzerva kondenzovaného mléka
  • 1 lžíce másla
  • 5 lžic sušeného mléka

A krémovou náplň připravíte z těchto surovin:

  • 1 balení smetany ke šlehání (cca 250 ml)
  • 1 konzerva kondenzovaného mléka
  • 1 až 2 šálky sušeného mléka dle výběru
  • 12 gramů práškové želatiny
  • 1 šálek vody

Jak postupovat při přípravě piškotu?

Nejprve se pusťte do přípravy těsta. V míse si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, později do něj přidejte i žloutky, špetku soli, krupicový cukr, kypřící prášek, polohrubou mouku a vypracujte hladké polotekuté těsto. To vlijte do plechu s pečícím papírem a pečte dozlatova při teplotě cca 170 °C po dobu 25 minut.

Kompletace piškotu, jeho tuhnutí v lednici a servírování

Upečený piškot vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Nyní se pusťte do přípravy krému. Želatinu si rozmíchejte ve vodě a dejte stranou. Dále si v míse vyšlehejte smetanu a přidejte k ní i kondenzované mléko s tím sušeným. Nakonec ještě zakomponujte nabobtnalou želatinu a dobře promíchejte. Pak začněte kompletovat zákusek. Piškot rozřízněte na půl a první plát potřete kokosovým sirupem z vody, kokosového sirupu a kondenzovaného mléka. Posléze natřete korpus krémovou náplní, přiklopte druhým plátem a přelijte polevou z rozpuštěného másla, sušeného a kondenzovaného mléka. Nechte tuhnout v lednici pár hodin a pak podávejte. Dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]