Jestli máte doma kuřecí prso, 4 brambory a 1 cuketu, tak si uložte tento recept

Kuřecí prsa patří mezi lehčí potraviny živočišného původu. Proto si toto maso dopřávejte zejména tehdy, pokud chcete shodit nějaké ty kilogramy navíc. V kombinaci s cuketou a bramborami vám bude dozajista chutnat!

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu zapečených kuřecích prsou a bramborami a cuketou?

Před zahájením vaření si obstarejte tyto suroviny:

  • 4 větší brambory
  • 1 středně velkou cuketu
  • 2 až 3 kusy kuřecích prsou (nebo dle počtu strávníků)
  • 2 až 3 česnekové stroužky
  • sůl dle preferencí
  • mletý černý pepř dle preferencí
  • čerstvá petrželka dle chuti
  • 10 až 15 gramů másla
  • 60 gramů tvrdého sýra na strouhání (gouda, čedar apod.)
  • majonéza dle chuti

Jak postupovat při přípravě pokrmu?

Začněte tím, že si oloupete brambory, omyjete je a nastrouháte nahrubo do velké mísy. Posléze si k ruce vezměte cuketu, očistěte ji a taktéž nastrouhejte do samostatné misky na hrubém struhadle. Zeleninu prosolte a nechte asi 15 minut stát, aby pustila přebytečnou tekutinu. Tu nakonec odlijte.

Dochucování masa, kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě

V další fázi si nakrájejte kuřecí prsa na středně velké kusy, vložte je do mísy a okořeňte mletým pepřem, solí a také prolisovanými česnekovými stroužky. Můžete přidat i jemně nasekanou petrželku. Vařečkou suroviny promíchejte a maso nechte marinovat pár minut.

Nakonec brambory, cuketu i kuřecí důkladně promíchejte a zakápněte přiměřeným množstvím majonézy. Kompletní směs navrstvěte do pekáčku vymazaného máslem a dejte péct do trouby na 30 minut při teplotě 190 až 200 °C. V posledních deseti minutách pokrm vyjměte, posypte strouhaným sýrem a dopékejte dozlatova.

Servírování zapečených kuřecích prsou s bramborami a cuketou

Hotový pokrm vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se bude k porci například zeleninový salát, nakládaná zelenina anebo dip ze zakysané smetany a česneku. Přejeme vám dobré chutnání.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]