Jogurtový koláč vás dostane svou šťavnatostí a vláčností. Upéct ho můžete i vzácné návštěvě k šálku kávy

Jogurtový koláč zvládnete připravit pro své blízké v několika málo minutách. Také k jeho zhotovení nepotřebujete mnoho surovin. V podstatě je spočítáte na prstech jedné ruky. Dopřejte si moučník, který vykouzlí úsměv na rtech každý den.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu jogurtového koláče?

Než se pustíte do pečení, obstarejte si tyto ingredience:

  • 4 vajíčka
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 400 gramů bílého tučného jogurtu
  • 50 gramů kukuřičného škrobu
  • 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • moučkový cukr (pro případný posyp koláče)

Jak postupovat při přípravě jogurtového koláče?

Začněte tím, že si v míse promícháte vaječné žloutky, krupicový cukr, kukuřičný škrob a také bílý tučný jogurt. Pak také přisypte kypřící prášek a vypracujte homogenní těsto.

Dále si vyšlehejte v jiné míse bílky z vajec do tuhého sněhu a ten pomocí metličky postupně zakomponujte do těsta.

Fáze pečení jogurtového koláče a jeho servírování

Nakonec připravené těsto navrstvěte do kulaté koláčové formy vystlané pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 50 minut při teplotě 170 °C. Hotový moučník vyjměte, nechte zchladnout a případně posypte dle libosti moučkovým cukrem.

Podávat lze koláč jak samotný, tak třeba s ovocnou zavařeninou, kopečkem šlehačky anebo i s čerstvým ovocem typu jahody, borůvky, maliny a podobně. Dokonale pak jemný moučník doplníte šálkem kvalitní kávy.

Přejeme vám dobrou chuť.

Tipy na závěr

Pokud preferujete spíš kakaové moučníky, není problém do těsta před pečením vsypat trochu kvalitního kakaového prášku. Jemný jogurtový koláč rovněž můžete doplnit o nasekané sušené ovoce typu švestky, brusinky, meruňky anebo rozinky. Hodit se bude i kandované ovoce anebo to čerstvé. Milovníci kokosu mohou zase přidat strouhané kokosové vločky. Možností k dochucení se naskýtá hned několik, stačí zkrátka zapojit jen fantazii.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]