Kakaový dezert s vanilkovým krémem se stane dokonalou sladkou tečkou za každým pokrmem

Chystáte pro svou rodinu nebo přátele slavnostní oběd nebo večeři, a ještě jste nevymysleli druh zákusku? Pak vsaďte na kakaový dezert s vanilkovým krémem. Garantujeme, že se všichni budou oblizovat až za ušima. Takovou dobrotu jste ještě nejedli!

Jaké suroviny budete potřebovat při přípravě kakaového dezertu?

Na přípravu těsta si obstarejte:

  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce včelího medu
  • 2 vejce
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 50 gramů másla
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 400 gramů polohrubé mouky

Na vanilkový krém potřebujete:

  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 600 mililitrů mléka
  • 250 gramů másla
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

K přípravě čokoládové polevy si připravte:

  • 100 gramů hořké čokolády
  • 2 lžíce slunečnicového oleje

Jak postupovat při přípravě kakaového dezertu?

Nejprve se pusťte do výroby těsta. Do mísy vsypte kakaový prášek a smíchejte ho s vejci, moučkovým cukrem, medem, rozpuštěným vychladlým máslem a kypřícím práškem.

V další fázi vsypte i polohrubou mouku a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek. Nyní si k ruce vezměte tři menší plechy a vystelte je pečícím papírem. Na každý pak vlijte třetinu kakaového těsta a dejte postupně péct do trouby na 8 až 10 minut při 180 °C.

Příprava vanilkové náplně a kompletace dezertu

Upečené korpusy nechte vychladnout a mezitím si připravte vanilkový krém. V rendlíku si klasicky uvařte pudink. Tj. mléko přiveďte k varu, oslaďte cukrem a poté do něj vlijte asi 200 ml pudinku rozmíchaného v mléce.

Vařte při stálém míchání do zhoustnutí. Hotový pudink ještě ochuťte vanilkovým cukrem a vložte do něj máslo, které rozmixujte. Krém nechte zchladnout. Nyní začněte z kompletací dezertu.

Na spodní korpus navrstvěte dostatečné množství náplně a přiklopte druhým korpusem. Pak opět opakujte s posledním těstem. Povrch zákusku přelijte čokoládovou polevou z oleje a rozpuštěné hořké čokolády.

Servírování kakaového dezertu

Před podáváním dezert nechte vychladit v lednici. Poté konzumujte s šálkem kávy, kakaa, nebo čaje. Přejeme dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]